Díjazták a kosárlabda-bajnokságot megnyerő Sepsi SIC-et

A háromszéki önkormányzat szerdai ülésén kitüntették az egy nappal korábban a hazai bajnokságot megnyerő Sepsi SIC női kosárlabdacsapatot. Mint arról beszámoltunk ,a sepsiszentgyörgyi kosaras lányok a román kupa után a bajnokságot is megnyerték. A zöld-fehér együttes a három győzelemig tartó döntőben nagy fölénnyel győzte a gyulafehérváriak ellen.

A Sepsi SIC sportklubot a sepsiszentgyörgyi önkormányzat, a Tega Rt és Kovászna Megye Tanácsa tartja fenn. A gyulafehérvári mérkőzésről hazaérkező kosaras lányokat és a klub vezetőségét szerdán a háromszéki önkormányzat ülésén Tamás Sándor tanácselnök köszöntötte és a megyéről szóló ismertető könyvajándékot és díszérmét adott át a játékosoknak.

„Büszkék vagyunk, hogy meg tudtuk találni a módját, hogy a csapatot mind személyi, mind anyagi értelemben felépítsük. Ezt a munkát az elkövetkező időszakban is folytatjuk, ami ezután sem lesz könnyebb, csak másképp lesz nehéz. A romániai női kosárlabda központja egy jó ideje Sepsiszentgyörgyre költözött, ezt most az egész országnak büszkén adhatjuk hírül”, nyilatkozta a tanácsülésen Tamás Sándor.

Ambrus József megyei tanácsos, a Sepsi SIC egyesület igazgatói tanácsának tagja elmondta: „Álom, ami valósággá vált, sok munka és sok buktató után, 555 év után, először elmondhatjuk, hogy megnyertük az országos bajnokságot”. A Sepsi Sic sportklub elnöke Miklós Zoltán kifejtette: „Megkaptuk a jussunkat, elvettük azt ami nekünk jár. Rengeteget dolgoztunk ebben a bajnoki szezonban, úgy érezzük ezt Sepsiszentgyörgy, Háromszék és Székelyföld megérdemelte.

A háromszéki önkormányzat ülésén ugyanakkor bejelentették, hogy Zoran Mikes edző szerződést hosszabbított a csapattal. Március 31-én, csütörtökön 19 órától a sepsiszentgyörgyi sportcsarnok udvarán „Sepsi-SIC napra” kerül sor amikor bemutatkoznak a klub sportolói és az ünneplést az Ismerős Arcok együttes koncertje zárja.

Sepsi SIC bajnok csapata: Chucky Jeffery, Lovász Izabella, Kim Pierre-Louis, Kilin Tünde, Kokovay Melánia, Amanda Thompson, Andreea Lazăr, Tyaunna Marshall, Annemarie Părău, Matea Tavic, Anca Stoenescu, Shante Evans. Zoran Mikes vezetőedző, Boér Ádám másodedző, Rusz István szakosztályvezető, Bartók Botond fizioterapeuta és Pásztori István menedzser asszisztens.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?