Női kézi EB: Tomori nem játszhat a románok ellen

Az  Európai Kézilabda Szövetség (EHF) fegyelmi bizottsága másodfokon helyben hagyta Tomori Zsuzsanna egy mérkőzésre szóló eltiltását, így a magyar válogatott átlövője nem játszhat a Szerbiában zajló kontinensviadal 21.15 órakor kezdődő, románok elleni középdöntős mérkőzésen.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint Tomorit azért marasztalta el az EHF, mert vasárnap, a montenegróiakkal játszott összecsapás 40. percében piros lappal kiállították, amikor az ellene elkövetett sokadik szabálytalanság miatt reklamált.A pályáról leküldött játékos a montenegrói szurkolókkal is összeszólalkozott és „bemutatott" nekik.tomori

A csapat másik kulcsjátékosa, Görbicz Anita vírusos megbetegedéssel küszködik, és csak közvetlenül az esti meccs előtt derül ki, hogy pályára léphet-e.

Amennyiben a magyar válogatott legyőzi a román csapatot, és az oroszok nem nyernek a spanyolok ellen, Karl Erik Böhn szövetségi kapitány együttese bejut az Eb elődöntőjébe.

A másik oldalon, Gheorghe Tadici tanítványai csak akkor reménykedhetnek a továbbjutásban, ha a középdöntőben hátramaradt mindkét - a magyarok ellen is - mérkőzésökön.

Kimaradt?