Női kosár: 25 pontos győzelmet aratott a Sespi-SIC a döntő első mérkőzésén

Meggyőző és látványos játékkal 82–57 arányban diadalmaskodott a Sepsi-SIC a Gyulafehérvár ellen a női kosárlabda Nemzeti Liga döntőjének első mérkőzésén, így 1–0-ra vezet a három győzelemig tartó párharcban.

Már a találkozó elején sem lehetett panasz a zöld-fehérek játékára, akik hamar magukhoz ragadták a kezdeményezést. Marshall négy és Thompson két pontjával kezdtek a hazaiak, majd két perc után a vendégek is megszerezték az első pontjaikat Antic révén, illetve néhány perccel később Părău sikeres hárompontosaival már 18–6-ra vezetett a SIC. A folytatásban is szebbnél szebb megoldásokkal szórakoztatták a lányok a telt házas közönséget, így 23 pontos szentgyörgyi előnnyel fordulhattak a csapatok.

 

 

Posted by Sepsi Sic on Wednesday, March 23, 2016

A szünet után kissé hátradőltek a zöld-fehér mezesek, így Gyulafehérvár megpróbált felzárkózni, azonban minden vendég kosárra volt válasza a Román Kupa győzteseknek, így a harmadik negyedet is pozitív mérleggel zárták. Az utolsó játékrészben megnőtt az eladott labdák száma, de a vendégek ebből sem tudtak profitálni pedig egy 8–0-ás sorozattal igyekeztek faragni a hátrányból.

Öt szentgyörgyi játékos is minimum tíz pontot szerzett, illetve a csereként beálló Pierre-Louis a dupla-duplájával (15 pont, 10 lepattanó) hozzájárult a sikerhez, akárcsak a nagyszerű passzokat osztogató Jeffery és Părău, valamint a palánk alatt domináló Marshall és Thompson.

Az idei szezonban negyedszer győzedelmeskedett a háromszéki csapat a Fehér megyeiek ellen. Először a Nemzeti Liga nyitófordulójában 70–36 arányban nyert hazai pályán a Sepsi-SIC, a visszavágóban pedig 62–59-re győzték le Miroslav Popov tanítványait, illetve a Román Kupa elődöntőjében is csatáztak a felek, és a Brassóban lejátszott mérkőzésen ismét a háromszékiek nyertek, ezúttal 65–45-re.

 „Azt gondolom, hogy nagyon jól kezdtük a mérkőzést, nyugodtak voltunk, és a lányok fegyelmezettek voltak, így végre tudták hajtani mindazt, amit a mérkőzés elején megbeszéltünk. Egész szezonban azért dolgoztunk, hogy eljussunk a bajnokság utolsó szakaszáig. Örülök, hogy jól és hatékonyan játszottunk, sikerült megnyerni az első felvonás, és most koncentrálunk a második találkozóra.” – mondta Zoran Mikes vezetőedző.

 Sepsi-SIC : Jeffery 10/6, Thompson 14, Evans 8, Marshall 11/3, Părău 15/9, Pierre-Louis 15, Tavic 3/3, Stoenescu 6/6, Kilin, Lovász, Lazăr, Kokovay.
Gyulafehérvár: Antic 13/3, Hadzovic 7/3, Webb 14, Karakasevic 2, Ursu 6, Hammonds 4, Dincă 3/3, Fodor 8, Beldian.

 A döntő második mérkőzését csütörtökön 19 órától játsszák a Szabó Kati Sportcsarnokban.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?