Vass: közel állok a kolozsvári magyar szurkolók szívéhez

„Másképp néznek rám, valószínűleg közelebb állok a szívükhöz magyarként, mint egy portugál” –vallott a vasutas szurkolókhoz fűződő viszonyáról Vass Ádám. A Kolozsvári CFR 1907 magyar idegenlégiósa szerda este mesélt kolozsvári élményeiről, karrierje korábbi állomásairól, hobbijairól az Atmosherában megrendezett Eckstein Kávézóban.vass adam  A beszélgetés után a résztvevők közösen izgulhatták végig a Manchester United-CFR 1907 Bajnokok Ligája mérkőzést, amelyre Ádám korábbi sérülése miatt nem utazhatott ki.

Előrelépés volt a CFR

„Örültem, hogy hívott a Kolozsvár, hiszen így közelebb kerültem a családomhoz. Ugyanakkor azt is el kell mondanom, hogy a döntő tényezőt az jelentette, hogy szakmai előrelépésnek láttam a CFR ajánlatát. Ebből a szempontból sem csalódtam, jól érzem magam, boldog vagyok” – fogalmazott a mintegy hatvan fős közönség legnagyobb megelégedésére a tizenegyszeres magyar válogatott.

Hozzátette: nem volt gond a beilleszkedéssel, mindenki beszél angolul, többen olaszul és egy páran magyarul is. „Hora, Minca, Muresan és természtesen Sepsi tud magyarul, ami jelentősen hozzájárult az otthonos érzéshez” – mondta az Angliában és Olaszországban is megfordult focista.

Mint korábban írtuk, nem sokkal Kolozsvárra szerződése után Vass Ádámot célkeresztbe vették a román nacionalisták amiatt, hogy Kolozsvárt magyar városnak nevezte. Utóbb Corneliu Vadim Tudor, a Nagy-Románia Párt (PRM) elnöke a „nyakát vette” volna, hogy ne lássa a rátetovált magyar címert.

„Nem ismertem korábban a várost, de tudtam, hogy sok magyar él itt” – mondta Vass, aki elmondta, szívesen keresi fel azokat a központi szórakozóhelyeket, ahol magyar szót hallhat.

Helyet keres a testén Mátyás királynak?

eckstein-vassA tetoválásairól is híres labdarúgó a maszol.ro kérdésére elmondta, ittléte óta ugyan nem varratott magára újabb tetoválásokat, de egyet felújított, amit - jobb előkarján feltűrve a kabátot - meg is mutatott. További érdeklődésünkre, hogy tervez-e valamilyen, Kolozsvárhoz kötődő tetoválást, Vass Ádám elmondta: egyelőre nem gondolkodott rajta, de „nem kizárt, hogy idővel lesz valami kolozsvári is”. Ekkor óriási derültséget keltve dörrent fel az esemény házigazdájának, Eckstein-Kovács Péter RMDSZ-es szenátorjelöltnek a hangja, hogy Ádám a Mátyás-szobornak kellene helyet keressen a testén.

Nem hiszi, hogy ott lesz a magyar-románon

A magyar válogatottság továbbra is fájó kérdés Vass számára, de meglepő nyiltsággal és őszinteséggel beszélt a mostani helyzetről. „Nem hiszem, hogy a márciusi magyar-románon a pályán leszek, még nem jött el az én időm” – fogalmazott a vasutas játékos. Szerinte a be nem hívása hátterében az áll, hogy még korosztályos válogatottként leleplezte bundázó társait. „Nagyképűség nélkül állíthatom, hogy akár én is kaphatnék meghívót a válogatottba, ha elnézem azokat a játékosokat, akik ott vannak” – szórt oda Egervári Sándor magyar szövetségi kapitánynak Vass.  

A Premier League jelentené számára a csúcsot

A CFR játékosa bízik benne, hogy csapattársai nélküle is jól szerepelnek Machesterben, ahol nagyon szeretett volna ő is ott lenni. „Anglia nagyon nagy kedvencem, a Prenier League jelentené számomra karrierem csúcsát” – mondta el Vass a karreirje további állomásait firtató kérdésre. A játékos elmondta, Kolozsvárra jövetele előtt megkeresték a Nápolytól is, de nem szeretett volna csak azért oda szerződni, hogy beírhassa életrajzába azt az állomást is.

Kimaradt?