Harmadszor is megnyerték a kupát a sepsiszentgyörgyi kosaras lányok

Sepsiszentgyörgy idén is megnyerte a román kosárlabdakupát. Két alkalommal is győzött a hétvégén a Sepsi SIC női kosárlabda csapat a román kupa négyes döntőjének otthont adó brassói sportcsarnokban.

 A zöld-fehérek szombaton a Gyulafehérvár ellen 20 pontos győzelmet arattak,  vagyis 64-45 arányban győzték le ellenfelüket, így vasárnap este kupadöntőt játszhattak a másik ágon továbbjutó Brassói Olimpiával szemben. A sepsiszentgyörgyi szurkolók sem hagyták cserbe kedvenceiket, mindkét nap több mint 400-an kísérték el a lányokat Brassóba.

A román kosárlabdakupa döntőjén tehát a Sepsi SIC a hazai csapat a Brassói Olimpia ellen ált pályára. A mérkőzés első negyedében még kiegyensúlyozott volt a játék, de a Zoran Mikes edző által irányított sepsiszentgyörgyi csapat minden negyedet megnyert, a játékidő végére pedig már fölényesen vezettek. A kupadöntő mérkőzést végül 38 pontos különbséggel, 87-49-re nyerte meg a Sepsi SIC.

A sepsiszentgyörgyi női kosárlabdacsapat ezáltal harmadszor nyerte meg a román kupát, a tavalyi bravúrt sikerült megismételni. A kupadöntő legeredményesebb játékosa Tyaunna Marshall volt, aki 21 pontot, 5 lepattanót és 2 gólpasszt szerzett a Sepsi SIC-nek.

A zöld –fehér csapat további játékosainak eredményei: Amanda Thompson 9 pont és 6 lepattanó, Shante Evans 5 pont és 5 lepattanó, Janeesha Jeffery 15 pont és 5 lepattanó és 4 gólpassz, Annemarie Părău 13 pont és 7 gólpassz, Kimberly Pierre-Louis 6 pont, 6 lepattanó és 1 gólpassz, Matea Tavic 9 pont és 2 lepattanó, Andreea Pop 2 pont, Izabella Lovász 2 pont, Ancuța Stoenescu 3 pont és 3 gólpassz valamint Kilin Tünde 2 pont és 2 gólpassz.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?