Fed Kupa: Emil Boc „jóvoltából” Halep nyitja a bált Kolozsváron

Emil Boc kolozsvári polgármester „jóvoltából” Simona Halep-Karolina Pliskova mérkőzéssel kezdődik szombaton 13 órakor Kolozsvár új multifunkcionális sportcsarnokában a Románia-Csehország női tenisz Fed Kupa negyeddöntő. „Tulajdonképpen erre vágytam, én akartam kezdeni, győzelemmel nyitni az összecsapást” - fogalmazott a sorsolást követő sajtótájékoztatón a WTA-ranglista 3. helyén álló teniszező. 

Az összecsapás sorsolását pénteken délben tartották a kolozsvári Grand Hotel Italia konferenciatermében, ahol újságírók, fotósok és tévéstábok serege gyűlt össze az év kolozsvári sporteseményének felvezetőjére. 

A két válogatott bemutatása előtt házigazdaként üdvözölte a részvevőket Emil Boc kolozsvári polgármester, Richard Sentkar, a BNP Paribas romániai igazgatója, Juan Margets, a Fed Kupát lebonyolító ITF ügyvezető igazgatója és Andreas Egli, az összecsapás fő játékvezetője. Ez utóbbitól azt kérdeztük meg, hogy mindent rendben talált-e a teremben, működik-e a munkáját segítő hawk-eye rendszer, amire Egli sűrú fejbólogatások közepette "yes, yes, yes"-szel válaszolt.

Ezután bevonultak a terembe a csapatot és elkezdődhetett a sorsolás. Andreas Egli játékvezető Emil Bocot kérte fel erre a feladatra:

A sorsolást fotózkodás követte, majd a csapatok sajtótájékoztatója. Alina Tecsor csapatkapitánynak szegezték először a kérdést, hogy elégedett-e a párosítással, aki erre azt válaszolta, nagyon remélték Simona Halep kezdhet és éppen Karolina Pliskova ellen. A legjobban jegyzett román játékos erre még azzal erősített rá, hogy azért akart ő kezdeni szombaton, hogy kézbe vehesse a dolgokat és megszerezhesse a román csapat első győzelmét.   

A Dolce Sport értesülései szerint „90 százalékban” biztos, hogy Klaus Johannis is a kolozsvári sportcsarnokot zsúfolásig megtöltő 7300 szurkoló között lesz majd a Románia-Csehország teniszmérkőzéseken. Az államfő  korábban a helyszínen tekintette meg Galacon a Románia és Spanyolország közötti FED Kupa mérkőzéseket is.

Fed Kupa-negyeddöntő

szombat, 13 órától

  • Simona Halep–Karolina Pliskova
  • Monica Niculescu–Petra Kvitova

vasárnap, 13 órától

  • Simona Halep-Petra Kvitova
  • Monica Niculescu-Karolina Pliskova
  • Andreea Mitu/Raluca Olaru-Denisa Allertova/Barbora Strycova

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?