Fed Kupa: a fogadóirodák nem sok esélyt adnak Halepéknek

Háromszoros pénzt nyerhetnek azok a szerencsejátékosok, akik a hétvégi Románia-Csehország női tenisz Fed Kupa-negyeddöntőn Simona Halep és társainak győzelmére fogadnak. Ezzel szemben a címvédő csehek győzelméért csak 1.37-ös szorzót állapítottak meg.

Mint korábban írtuk, Kolozsvár új multifunkcionális sportcsarnokában szombaton és vasárnap telt ház előtt rendezik meg a Románia-Csehország Fed Kupa negyeddöntőt.

 
Romanian court timelapse

Check out this video of the court being built in Cluj-Napoca for the Romania v Czech Republic #FedCup World Group first round tie this weekend! Great work by the Federaţia Română de Tenis! Who will you be supporting? #FedCupRO #CzechFedCupTeam

Posted by Fed Cup on Wednesday, February 3, 2016

Ezen - bár egy adott pillanatban úgy tűnt, hogy orrműtétje miatt hiányozni fog - részt vesz a WTA-ranglista 3. helyén álló Simona Halep is, ezért a román szurkolók joggal bizakodhatnak abban, hogy van esélyük legyőzni a címvédő Csehországot. Más véleményen vannak viszont a bukik, akik 3-as szorzót állapítottak meg a román győzelemre, szemben a vendégek 1.37-esével. A fogadóirodákat ezek szerint nem „hatotta meg” a román csapatot várhatóan teljes erőbedobással biztató 7300 szurkoló és a világ harmadik legjobb teniszezőjének indítása, az ő szemükben többet nyomott a latba az a tény, hogy Csehország az utóbbi 5 évben négyszer emelhette magasba a a Fed Kupát (2012, 2013, 2014 és 2015). Azt sem veszítették szem elől, hogy Petra Kvitováék hat év alatt csak kétszer szenvedtek vereséget idegenben (mindkétszer Olaszországtól - szerk. megj.). 

A csehekkel ellentétben Románia újoncnak számít ezen a szinten, Alina Tecsor tanítványai tavaly jutottak fel a Világcsoportba Kanada legyőzésével.

A szombati és vasárnapi menetrend:

Szombat

  • 12.45-13.00 - hivatalos megnyitó
  • 13.00 - az első mérkőzés kezdete

Vasárnap

  • 13.00 - az első mérkőzés kezdete

Fed Kupa-negyeddöntők

  • Románia-Csehország
  • Németország-Svájc
  • Franciaország-Olaszország
  • Oroszország-Hollandia
Amennyiben túlverekedik magukat a cseheken, Halepékre a német-svájci párharc győztese vár az elődöntőben. Ezt a mérkőzést idegenben játszanák a román teniszezők, viszont egy újabb siker esetén a november 12-13-én megrendezésre kerülő döntőt ismét hazai pályán - jó eséllyel Kolozsváron - rendezhetnék.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?