Indul a valenciai körversenyen Novák Károly Eduárd paralimpiai bajnok

A valenciai kerékpáros körversenyen vesz részt Novák Károly Eduárd csíkszeredai paralimpiai bajnok, aki pályafutása során először versenyezhet a sportág elitjéhez tartozó csapatok tagjai ellen.

Novák Károly Eduárd mellett a Tusnad Cycling Team hét tagja is indul a szerdán kezdődő valenciai körversenyen. Nováknak ez lesz pályafutása egyik legerősebb versenye.

A tusnádi csapat közlése szerint a 39 éves sportoló elmondta: büszkék, hogy olyan világszintű versenyre juttatnak el romániai sportolókat, amelyen még sosem vehettek részt.

Novák Károly Eduárd számára különleges alkalom az indulás, és egyben társadalmi üzenetet is közvetít, hiszen azt igazolja, hogy fogyatékos sportoló is összemérheti erejét ép társaival. "Be akarom fejezni a versenyt. Tudom, hogy nagyon nehéz lesz, de számomra nincs lehetetlen" - mondta a csíkszeredai sportoló.

A valenciai körversenyen többek között olyan kerékpárosok indulnak, mint az olasz Fabio Aru, a spanyol körverseny, a Vuelta a Espana tavalyi győztese, de jelen lesz a világelit 16 csapatának fele is.

Kapcsolódók

Kimaradt?