Indul a síszezon a Sepsiszentgyörgy melletti Sugásfürdőn

Csütörtökön megnyitják a sugásfürdői kis sípályát, a nagypályán viszont a kedvezőtlen időjárás miatt nem tudnak sízésnek megfelelő körülményeket teremteni, tájékoztatta a Maszolt Tischler Ferenc, Sepsiszentgyörgy alpolgármestere. 

Mint elmondta, az elmúlt időszak szokatlan meleg és csapadékhiányos időjárása miatt mostanra sikerült csak elindítani a kis sípályát. A hóágyuk december 30-a óta folyamatosan működnek, és sikerült elegendő havat előállítani a kis pályán, hogy a téli sportok rajongóinak optimális körülményeket teremtsenek.

A tavalyi síszezonhoz hasonlóan csütörtöktől 9-21 óráig lehet igénybe venni a sípályát, majd az iskolai vakáció lejártával, hétfőtől csütörtökig 15 és 20 óra között működik a felvonó, péntekenként pedig egy órával hosszabbodik a program, azaz 21 óráig. Hétvégenként 9 és 21 óra között lehet sízni Sugásfürdőn.

A díjszabások változatlanok maradtak, így az egységes beléptető rendszerben érvényesíthető legolcsóbb 12 pontos bérlet 10 lejbe kerül, a legdrágább 90 pontos pedig 50 lejért vásárolható meg. Egy felvonás alkalmával a beléptető kapu nagy sípályánál 3 pontot, a kis pályánál pedig 2 pontot von le.

A Multi-Trans közszállítási vállalat is újraindítja a sugásfürdői járatait, így hétfőtől péntekig Sepsiszentgyörgyről 16 órakor indul a síbusz, az Erzsébet parki és Kálvin téri megállóknál lehet felszállni, visszafele Sugásfürdőről Sepsiszentgyörgyre 21 órakor indul vissza. Hétvégenként, szombaton és vasárnap, valamint vakációban, Sepsiszentgyörgyről 8.30 és 16  órakor lehet felszállni. Visszafele Sugásfürdőről a busz 13, valamint 21 órakor jön vissza Sepsiszentgyörgyre.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?