Csíkszereda – Újpest: háromgólos előnyből bukta

A Miskolc elleni mérkőzéshez képest nagyon jól játszott a Csíkszeredai Sportklub az Újpesti TE ellen, ám ez csak egy pontra volt elegendő ezúttal, bár már hárommal is mentek a hazaiak. A végén mégis az Újpest örvendhetett, hatalmas tartásuknak köszönhetően.

 

Elszántan vetette bele magát a küzdelemben a Csíkszeredai Sportklub az Újpesti TE ellen. Sorra alakították ki a fiúk a helyzeteket Sila kapuja előtt, aki viszont mindig a helyén volt. A hatalmas csíki fölényt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy az első újpesti lehetőség a nyolcadik percben érkezett. Utána viszont megint a kék-fehérek nyomtak és jöttek is a gólok. Előbb Berljov talált be Sila kapujába, majd Tambijevs emberhátrányból.

 

Nem volt érdemtelen a csíki csapat előnye, amely a második játékrész elején növelni tudta azt. Emberelőnyben Ozols volt eredményes. Ekkor mindenki azt gondolta, hogy vége a meccsnek, hiszen a csíkiak olyan totális fölényben játszottak. Nem így lett. Alig egy percen belül Turbucz talált be, majd négy percre rá Pance is. Ekkor már kezdett rezegni a léc, de a játék szintjén továbbra is a csíkiak voltak fölénybe, de ez folyamatosan csökkent. Ez pedig az eredményjelzőn is meglátszott. A harmad vége előtt Mihalik egyenlített.

 

Az utolsó felvonás oda-vissza játékot hozott. Mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek, de csak egy-egy gól született. Előbb a Sportklub visszavette a vezetést Tambijevs góljával, amelyet Huba hamar kiegyenlített. A rendes játékidő utolsó perceiben megkapta az esélyt a győzelemre a Sportklub, hiszen másfél percig kettős emberelőnyben játszhattak. Ezzel pedig nem tudtak élni, Tambijevs az üres kapuba nem tudta bepofozni a pakkot.

 

A hosszabbításban egy csapat volt a pályán és azaz Újpest volt. Szinte végig a csíki harmadban járatták a korongot és ez a fölény góllá érett. A 67. percben Kiss Dániel lőtt hatalmas gólt.

 

A Sportklub a mérkőzés nagy részében jobban játszott ellenfelénél, de ez ezúttal csak egy pontot ért. Az viszont bíztató, hogy a tegnapi 1–6 után felálltak a fiúk.

 

Eredmény

Csíkszeredai Sportklub – Újpesti TE 4–5 (2–0, 1–3, 1–1, 0–1)

Gól: Berljov (12.), Tambijevs (17., 44.), Ozols (23.), illetve Turbucz (24.), Pance (28.), Mihalik (39.), Huba (48.), Kiss D. (67.).

 

Mestermérleg

Artus Oktyabrjov, Csíkszeredai Sportklub: „Büszke vagyok arra, hogy a tegnapi borzasztó meccs után sikerült felállni. A fiúk bizonyították, hogy van tartásuk, hogy van karakterük. Úgy látom, hogy a háromgólos vezetésünk után a fiúk el kezdtek félni, hogy ne hibázzanak ez pedig görcsösséget okozott. Ennek ellenére úgy látom, hogy jól játszottunk és kezdünk visszatérni a jó útra.

 

Szilassy Zoltán, Újpesti TE: „Óriásit játszottak a fiúk a második harmadtól. Az első harmadban az volt a különbség, hogy a csíki csapat nagyon éles volt, mi kevésbé, és nagyon jól használták ki a hibáinkat. Több nagy helyzetük volt még, amelyet viszont a kapusunk hárítani tudott és ezzel megmentett minket. 3–0 után nagy tartása volt a csapatunknak és mindenkinek külön gratulálok ezért és boldog vagyok, hogy ilyen férfiakkal dolgozhatok nap, mint nap. Büszke vagyok rájuk. A fizikai szintünk és a sebességünk egy szinten volt egész meccsen, sőt ez a hosszabbításban megmutatkozott meg igazán. Az idő tatalmas időszakában birtokoltuk ekkor a korongot. Szereda nagyon megerősödött az orosz játékosok érkezésével, illetve az új edzővel. Szervezetté váltak. Az orosz játékosok pedig nagyon technikásak és ezt kompenzálni kell valamilyen szinten. Ezt taktikai fegyelemmel és fizikummal lehet. Azt gondolom, hogy ez utóbbi kettő győzedelmeskedik mindig az egyéni képességekkel szemben.”

Kimaradt?