Gyergyószentmiklós nagyon rámozdult a sportra

Terepfutás, tömeges kerékpározás, hétpróbás vetélkedő gyerekeknek, streetball, floorball, családi teniszverseny, különböző családi programok – ha június, akkor sportnapok zajlanak Gyergyószentmiklóson. Kezdésként több százan pattantak biciklire, és a java még hátra van.

Javában zajlanak a Családi Sportnapok Gyergyószentmiklóson. Három sikeres rendezvény után a szervezők teljes erőbedobással vetették bele magukat a munkába, hogy idén is színvonalas programkínálattal tudjanak előrukkolni.

„Van igény a sportra, van igény közösségi élményre” – fogalmazott Pál Levente szervező, a Gyergyószentmiklósi Művelődési Központ leköszönő igazgatója, aki idén is besegít a rendezvény szervezésébe. Négy évvel ezelőtt az önkormányzat által megfogalmazott igény és ötlet hívta életre a rendezvényt, a konkrét megvalósítását már abban az évben a művelődési központ vállalta el.

„Természetesen sokan felteszik a kérdést, hogy fér össze a sport és a kultúra, miért éppen mi voltunk a rendezvény szervezői és miért nem egy sportegyesület? Nos, mi már akkor rendelkeztünk a jó szervezéshez szükséges kapcsolati tőkével. Ugyanakkor ki kell emelnem, hogy a városban működő sportegyesületek, klubok nagyon sok munkával szállnak be a szervezésbe, igazából közösen alkotjuk és alakítjuk a sportos hetet a városban” – részletezte a szervező.

A rendezvény programjában idén is jelentős helyen szerepelnek a nagyobb tömegeket megmozgató rendezvények, ugyanakkor kiemelt fontosságot kapnak azok a programok, melyek a családokat szólítják meg.

„Bár a legelején úgy hirdettük meg, mint Családi és Sportnapokat, idénre már nagyon egyértelmű lett a szervezők és a városlakók számára is, hogy ez a két fogalom nagyon is összecseng. Mi több, a legsikeresebb rendezvényeink között azok a programok szerepelnek, melyeken a családok teljes egészében részt tudnak venni. Ugyanakkor fontos szempont volt az is, hogy feltérképezzük a városban zajló aktuális lehetőségeket a sport terén, hogy amikor a szülők eldöntik, hogy sportolni adják gyerekeiket, akkor legyen fogalmuk arról, milyen sportágak közül válogathatnak csemetéjük számára” – fogalmazta meg a célt a szervezők részéről Pál Levente.

A sportnap programjai között például rendkívül népszerű a streetball, hiszen a kosárlabdázásnak amúgy is komoly múltja és jelene is van a városban, de nagyon szeretik a lakók a többi családi programot is, mint a tenisz bajnokság. A floorball bajnokság, vagy éppen a családi tájékozódási verseny.

Megmozgatni időst, fiatalt, nagyszülőt és unokát, mozgásba hozni a várost, kicsalni az embereket a szabad térre, feledtetni a gondokat egy kis időre, hiszen aki sportol, az nem aggódik, mert egyszerre ez a két tevékenység nem művelhető, nem fér össze. Kedden van a tömeges futás, szerdán már kezdődnek a labdajátékok családi versenyei, csütörtökön a civil szervezetek mérik össze erejüket, kreativitásukat, kitartásukat, pénteken ritmikus torna és aerobic van műsoron, hétvégén pedig a családi rendezvények, ahol szülők és gyerekek együtt élhetik meg a sport örömeit.

A rendezvény részletes programajánlója elérhető a Facebook oldalán, valamint a www.csaladisportnapok.gymk.ro oldalon. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?