Liga 1: vissza nem térő esélyt szalaszott el az ASA

Drámai végjátékban bukta el fennállása első bajnoki címét a Marosvásárhelyi ASA: a Maros-partiak nem tudták kihasználni azt a segítséget, amelyet a CSMS Iași-tól kaptak. A moldvai alakulat 0-0-s döntetlent játszott a fővárosi FCSB-vel, így különösen fájó a már kiesett Oțelultól hazai páyán elszenvedett 2-1-re vereség.

Liviu Ciubotariu együttesének mindenképpen győznie kellett volna a labdarúgó Liga 1 utolsó, 34. fordulójában a már kiesett Galaci Oțelul ellen ahhoz, hogy egyáltalán esélye legyen megelőzni a tabellát 2 pontos előnnyel vezető fővárosi FCSB-t. Az ASA bajnoki aranyához még arra is szükség lett volna, hogy a bukarestiek ne nyerjenek Iași-ban.

Ezekkel a számításokkal kezdődtek csütörtökön este 8 órakor az 'aranymérkőzések'. A bajnoki címre hajtó csapatok mindkét pályán uralták a játékot az első félórában, de gól nem esett. A helyzet a 39. percben változott meg, amikor Gabi Mureșan magabiztosan értékesítette a Bumba elkaszálásáért megítélt büntetőt. Iașiban továbbra is 0-0 volt az eredmény, így ennél az állásnál az ASA bajnoknak tekinthette magát. Szünetig nem változott semmi így, a Maros-parti Trans-Sil pályán tetőfokra hágott a hangulat.

A 68. percben rövidzárlat ütött be a vásárhelyi védelemben, amit Tudorie kíméletlenül kihasznált, és egyenlített vendégcsapat. Ennél az állásnál (Iașiban továbbra is 0-0), már a FCSB volt a bajnok, így az ASA mindent megmozgatott az újabb gól érdekében.

A totális roham azzal járt együtt, hogy a vendégek besűrűsödtek saját kapujuk elé, és lezártak minden felületet. A hosszabbítás utolsó percében aztán végleg elúsztak a bajnoki álmok, ugyanis egy gyors ellentámadás után Helder megadta a kegyelemdöfést. 

ASA-Oțelul 1-2; CSMS-FCSB 0-0.

A fővárosiak ezzel megszerezték 26. bajnoki címüket, az ASA pedig 40 év után után ismét 2. helyen végzett az élvonalban.

Az élvonaltól idén 6 csapat búcsúzik, sajnos ezek közül három erdélyi együttes, így jövőben csak a Marosvásárhelyi ASA és a Kolozsvári CFR képviseli régiónkat a Liga 1-ben. 

Kapcsolódók

Kimaradt?