F1: ajándékba kapta a győzelmét Rosberg Monacóban

Nico Rosberg, a Mercedes német pilótája nyerte a vasárnapi Forma-1-es Monacói Nagydíjat, elsősorban annak köszönhetően, hogy a hajrában másképp taktikázott, mint csapattársa, a harmadikként célba érő, címvédő brit Lewis Hamilton.

Gyakorlatilag végig a világbajnoki címvédő és éllovas Lewis Hamilton vezetett, de a végén egy baleset miatt a biztonsági autót beküldték, ezalatt Hamilton kijött a boxba kereket cserélni, Rosberg és Vettel nem. Utána aztán nem tudta őket megelőzni Hamilton. A verseny után a csapat bocsánatot kért Hamiltontól. Azt ígérik, átbeszélik az ügyet.

A 29 éves Rosbergnek ez volt pályafutása 10., idei második futamgyőzelme - sorozatban harmadszor nyert Monacóban -, s az összetettben közelebb férkőzött az élen álló Hamiltonhoz.

A második helyen a négyszeres vb-győztes Sebastian Vettel, a Ferrari német pilótája végzett. A futam nagyobb részében vezető Hamilton pedig a hajrában történt biztonsági autós szakasz közben elvégzett kerékcseréje miatt lett csak harmadik. A világbajnokság két hét múlva, Kanadában folytatódik.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?