BL: az Öreg Hölgy legyőzte a királyi gárdát (FOTÓK)

A Juventus 2-1-re legyőzte a címvédő Real Madridot a labdarúgó Bajnokok Ligája kedd esti elődöntőjében. Az előzetesen sokak által "lesajnált" torinói zebrák erőszakos, okos játékukkal alaposan meglepték a címvédőt, a blancók roppant gyenge napot fogtak ki.

Némi meglepetésre a Juventus kezdte jobban a találkozót - sokkal jobban! Massimiliano Allegri együttese az első tíz percben valósággal a kapujához szögezte a Realt, és a hazai támadásoknak a 9. percben meg is lett az eredménye: Marchisio mesteri passzát Tévez tűzte rá, a hosszú alsóba tartó labdát Casillas bravúrral pechesen épp Morata elé ütötte, aki közelről megszerezte a vezetést a Juvénak. A madridi nevelésű csatár sportszerűen nem ünnepelte kitörő érzelmekkel gólját.

A folytatásban rákapcsolt a címvédő, míg az olasz bajnok főként kontrákra rendezkedett be. A 27. percben kissé váratlanul kiegyenlített a Real Madrid: James Rodriguez jobb oldali beadása Cristiano Ronaldót találta üresen: a portugál ász pedig közelről nem hibázott (a luzitán klasszisnak ez volt a 9. gólja a BL mostani kiírásában, amivel beérte az eddigi egyedüli éllovas donyecki brazil Luiz Adrianót). A 41. percben kis híján megszerzte a vezetést a Real: ismét James veszélyeztetett, fejese azonban a felső lécről kifelé pattant, így a szünetre maradt az 1-1.

Fordulás után felváltva támadtak a csapatok, de pár perc elteltével ismét a Juve vette át a kezdeményezést. A zebrák nyomása egy remek kontra végén az 58 percben érett ismét góllá: Tevez vezette rá a labdát Pepére, aki a tizenhatoson belül buktatta őt, a jogosan megítélt büntetőt a sértett magabiztosan értékesítette: 2-1!

A 64. percben egy veszélyes Real támadás végén James Rodriguez sarkazta a labdát mesterien a hosszún érkező Ronaldo elé, aki azonban centikkel lemaradt az átadásról. Allegri mester ekkor cserére szánta el magát: lehozta az általános meglepetésre a kezdőbe nevezett mindössze 22 éves Sturarót és a rutinos világbajnok védőt, Barzaglit hozta be, ami azt jelentette, hogy a hazaiak átálltak 3-5-2-es hadrendre. Szükség is volt a védelem erősítésére, mert a spanyolok egyre nagyobb elánnal támadtak, és Carlo Ancelotti Isco helyére Chicharitót is beállította.

A 87. percben Marchisio indítására a szintén csereként beálló Llorrente sprintelt rá, meg is tolta a labdát a kilépő Casillas mellett, ám kisodródva már csak középre passzolni tudott, ahol csak vendég védő tartókodott. Óriási lehetőség volt! Akárcsak a 92. percben elpuskázott ziccer: Pirlo beadása ismét Llorrentét találta meg, de a spanyol csatár Casillas kezébe fejelte a labdát, így maradt a 2-1-es hazai siker, ami kifejezetten pikáns madridi visszavágót ígér! Egy biztos: a Real Madridtól lényegesen több kell majd a Bernabeuban, ha a királyi gárda meg akarja védeni BL-címét.

Bajnokok Ligája, elődöntő, 1. mérkőzés:

  • Juventus-Real Madrid 2-1 (1-1)
  • G.: Morata 9., Tevez 56. (11-esből), ill. C. Ronaldo 27.

A másik ágon szerda este Barcelona-Bayern München találkozót rendeznek.

Kimaradt?