Atlétikaversenyt neveznek el Áros Károlyról Sepsiszentgyörgyön

Áros Károly Emlékfutásra keresztelik Sepsiszentgyörgyön az évbúcsúztató atlétikaversenyt, jelentette be Antal Árpád.

Sepsiszentgyörgy polgármestere a városnapokat kiértékelő hétfői sajtótájékoztatón elmondta, hogy a pénteki tragikus eseményt követően – amikor autóbalesetben vesztette életét a sepsiszentgyörgyi sportújságíró – az önkormányzat abban állapodott meg az atlétika versenyeket szervező Gáll Lajos Futókörrel, hogy a már hagyományos évbúcsúztató versenyt Áros Károly Emlékfutásnak nevezik el.

Mint arról beszámoltunk, egy szerencsétlen baleset árnyékolta be az idei Szent György Napokat. A Háromszék napilap 75 éves sportújságírója, Áros Károly éppen az általa is kezdeményezett Veszprém-Sepsiszentgyörgy staféta helyszínére sietett, amikor figyelmetlenül kilépett két kamion közül, és elgázolta őt egy tolató mentőautó. A súlyos medencesérülést szenvedett férfit Smurd helikopterrel szállították Marosvásárhelyre, ahol szombaton reggel elhunyt.

A szerencsétlen balesetben elhunyt Áros Károly 1940-ben született, 1968-tól a Megyei Tükör újságírója, majd az 1989-es fordulat után a Háromszék napilap sportszerkesztőjeként és szerkesztőbizottságának tagjaként dolgozott.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?