Sznúker-vb: Murphy egy frémmel vezet Bingham ellen a döntőben

Shaun Murphy vezet a Sheffieldben zajló sznúker-világbajnokság döntőjében. A hétfőn véget érő csatában az angol 9–8-ra vezet honfitársával, Stuart Binghammel szemben.

Murphy nagyon bekezdett, az első három frémet megnyerte. Annyiban nem volt meglepő, hogy Murphy már kora délután befejezte a maga elődöntőjét Barry Hawkins ellen, míg Stuart Bingham mindössze késő este tudott pihenőre térni, mivel csak döntő frémben győzött Judd Trump ellen.

Binghamnek önbizalmat adhatott az esélyesebbnek tartott Trump elleni diadal. A korábban még elődöntőig sem jutó angol gyorsan összekapta magát, és az első nyolc játék után már 4–4 állt az eredményjelzőn. Bingham lökte az első szakasz egyetlen 100 fölötti brékjét 105-tel.

Ezután a 2005-ben világbajnok Murphyn volt a sor. Ismét egymás után nyert négy játékot, s egy pillanatra úgy tűnt, mégiscsak sima döntőt vívnak. Csakhogy Bingham megint felzárkózott, s bár 8–7 után Murphy nyert egy frémet, a vasárnapi utolsó játék Binghamé lett. Így 17 frém után az állás 9–8 Murphynek.

A 14. frémben Bingham 123-as bréket ért el. Ez volt az idei világbajnokság 84 száz fölötti pontsorozata, ezzel új rekord született a Crucible színházban rendezett vb-k történetében. A döntőben eddig négy darab százast löktek, kettő-kettő elosztásban.

Folytatás hétfő délután, romániai idő szerint 16 órakor.

SZNÚKER-VB, SHEFFIELD, DÖNTŐ (a mérkőzés az egyik fél 18 nyert frémjéig tart)

  • Shaun Murphy (angol, 8.)–Stuart Bingham (angol, 10.) 9–8

Kimaradt?