Háromezren ünnepelték a magyar hokihősöket Székesfehérváron

A városháza előtti teret megtöltve, mintegy háromezer szurkoló ünnepelte Székesfehérváron a Krakkóban A-csoportba jutott magyar jégkorong-válogatott tagjait és a szakvezetőket.

A színpadra egyesével szólított játékosok közül Rajna Miklós, Kóger Dániel és Sofron István mellett a torna előtt honosított két kanadai játékos, Andrew Sarauer és Frank Banham kapta a legnagyobb tapsot és ovációt. Sofron István a színpadon állva kiemelte, nemcsak a játékosok, hanem a drukkerek érdeme is a feljutás.

A rendezvényt megelőzően a városházán Cser-Palkovics András polgármester fogadta a válogatott tagjait és vezetőit. Beszédében kiemelte: jó volt magyarnak lenni az elmúlt napokban, ami a jégkorongozóknak köszönhető. Emlékeztetett rá, hogy hosszú-hosszú küzdelem árán jutott el idáig a válogatott, amely "nyitott pályákról indulva sokszor csodának számító eredményeket ér el".

A magyarok szombaton Krakkóban, 2008 után másodszor kerültek fel az elitbe, amelynek vb-jét jövő májusban rendezik Szentpéterváron és Moszkvában.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?