Kerber nyerte meg a stuttgarti tornát - és a Porschét

A stuttgarti női tenisztorna döntőjében a német Angelique Kerber szett- és brékhátrányból fordítva legyőzte a korábbi világelső dán Caroline Wozniackit, aki az elődöntőben búcsúztatta a román Simona Halepet.

A két játékos 10. egymás elleni mérkőzése után Kerber 6–4-re vezet, érdekesség, hogy ezekből az ütközetekből ez már második finálé volt, és mindkettőt a német nyerte meg. 

Pedig Wozniacki számára jól indult a mérkőzés, és fél óra alatt be is húzta az első szettet. Bár Kerber villámgyorsan egyenlített, a harmadik felvonásban Wozniacki 5:3-ra ellépett, és a meccsért adogathatott – innentől azonban nem nyert játékot a dán.

A 27 éves játékos idei második, pályafutása ötödik WTA-tornagyőzelmét aratta, a stuttgarti elsőségért pedig egy Porsche 911 Carrera 4 GTS-t is kapott.

A bukaresti férfi viadal döntőjében a spanyol Guillermo García-López két rendkívül szoros szettben legyőzte a cseh Jirí Veselyt. Érdekesség, hogy Kerberhez hasonlóan García-López is két tornát nyert már 2015-ben, és ő is öt sikernél jár pályafutása során. Tavaly után 2015-ben is a japán Nisikori Kei nyerte meg a barcelonai férfi tenisztornát, miután a döntőben két szettben legyőzte a spanyol Pablo Andújart. A japán játékos mindkét szettet rosszul, elveszített adogatással kezdte, de ez egyszer sem szegte kedvét, a visszabrékelés után pedig 5:4-nél mindkétszer elvette a spanyol szervajátékát. Nisikori pályafutása kilencedik tornagyőzelmét aratta.

 

Kimaradt?