Történelmet írhat két magyar kézilabdacsapat

Sporttörténelmet írhat az MKB-MVM Veszprém és a MOL-Pick Szeged is, ha vasárnap kiharcolja a férfi kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjébe jutást.

Magyar csapat még soha sem jutott egymás után kétszer a Final Fourba, a veszprémiek tavaly már jártak Kölnben, ám ott két vereséggel a negyedik helyen zártak. A Tisza-partiaknak még egyszer sem sikerült a legrangosabb kupában a négyes döntőbe lépni, egy éve viszont – ugyancsak Final Four keretében – az EHF Kupában diadalmaskodtak. Az pedig a magyar férfi klubkézilabdázás csúcsát jelentené, ha mindkét együttes sikerrel venné a negyeddöntőt.

Egy hete a veszprémiek sokáig remekül játszottak a világsztárokkal teletűzdelt francia PSG otthonában, biztosan vezettek, ám meg kellett elégedniük a 24-24-es döntetlennel. Ezzel együtt is a magyarok az esélyesebbek.

A szegediek az előző körben a Bundesliga második helyén álló Rhein-Neckar Löwent verték, majd pedig a világ legerősebb bajnokságának éllovasát, a THW Kielt győzték le 31-29-re, ám a kétgólos előny nem garancia a továbbjutásra a német kikötővárosban.

A hétvége program: Férfi BL, negyeddöntő, visszavágó:

szombat: Barcelona (spanyol)-Croatia Zagreb (horvát) (az első mérkőzésen: 25-23)

vasárnap: Kielce (lengyel)-Vardar Szkopje (macedón) (22-20)

MKB-MVM Veszprém - PSG (francia) (24-24)

THW Kiel (német) - MOL-Pick Szeged (29-31)

A párharcok győztesei vehetnek részt a május végi kölni Final Fourban. Az elődöntő sorsolását kedden délben rendezik Kölnben.

Kapcsolódók

Kimaradt?