Távozik a Borussia Dortmundtól Jürgen Klopp

A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő Borussia Dortmund sajtótájékoztatóján hivatalosan is bejelentette, hogy Jürgen Klopp vezetőedző a szezon végén távozik a Ruhr-vidéki együttestől.

A dortmundi klubvezetők közül Hans-Joachim Watzke ügyvezető kezdte a sajtótájékoztatót, elmondva, az elmúlt napok egyeztetései során nyilvánvalóvá vált: Jürgen Klopp nem marad a klubnál. „Jürgen, biztos lehetsz benne, hogy hihetetlen és nagyszerű sikereid után minden dortmundi háláját viheted magaddal” – mondta Watzke – írja a nemzetisport.hu.

„Nincs szükség köszönetre, szép történet volt ez, amely során mindkét fél rengeteget adott és kapott. Mindig is mondtam: abban a pillanatban, ahogy érzem, hogy nem én vagyok a tökéletes edzője ennek a nagyszerű klubnak, szólok a vezetőségének. Hogy miért most szóltam? Az elmúlt években sokszor az idő nyomása alatt álltunk, ezt a hajszát akartam megelőzni” – kezdte Klopp.

„A kollégáimmal együtt nagyon boldogok vagyunk, hogy itt dolgozhattunk. Magánemberként azt kívánom, bárcsak sose lenne vége ennek az időszaknak, profiként viszont tudom, itt a megfelelő idő a távozásra, és a klubnak is jó ez a döntés. Abban a szakaszban tartunk, amikor el kell kezdenünk megtervezni a következő szezont. Ehhez tiszta viszonyokra van szükség. Amíg én magam nem vagyok tisztában azzal, hogy mi a személyes sorsom, addig nem lesznek tiszta viszonyok, ez így nem megy. A Borussia Dortmundnak változásra van szüksége, akkor is így lenne, ha maradnék. Nem vagyok fáradt, nem akarok egy évet kihagyni. Egy kívánságom van még dortmundi edzőként: minél jobb helyezéssel befejezni ezt a szezont. Amikor kilépek innen, akkor már a Paderborn elleni mérkőzésre koncentrálok” – mondta a távozó edző.

A Borussia Dortmund „a nagyszerű Jürgen Klopp iránti tiszteletből” nem nevezte még meg a távozó vezetőedző utódját. Jürgen Kloppot 2008 májusában nevezték ki a Dortmund élére. Korábban hét évig a Mainzot irányította, amelynél 1989 és 2001 között futballozott.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?