Kolozsvár-Győr-Bukarest: ez lenne Miriuța pályafutásának íve?

Román sajtóhírek szerint Vasile Miriuța is szóba kerülhet, mint lehetséges új vezetőedző a Bukaresti Dinamónál. A fővárosi csapat állítólag már a szombati, debreceni felkészülési meccs előtt tárgalni szeretett volna a Győri ETO mesterével, és a DVSC-től elszenvedett 6–0-s vereség tovább erősítette a Flavius Stoican menesztéséről szóló híreket. 

Mint ismeretes, Miriuța a télen a Kolozsvári CFR 1907-et hagyta el a Győri ETO kedvéért.

Miriuta a fanatik.ro kérdésére nem tudta kommentálni a mostani egyeztetésekről szóló híreket. Hangsúlyozta, hogy kétéves szerződés köti az ETO-hoz, ezért most nem is vetődhet fel ez a kérdés, korábban, még a Győr előtt voltak tárgyalások, de akkor visszautasította a Dinamo ajánlatát.

Az ügy azért érdekes, mert Flavius Stoicant két hete nevezték ki a bajnokságban 6. helyen álló Dinamónál, azóta két vereséget követően egyszer győzött a csapat. A debreceni 6–0-s vereség azonban biztosan nem erősítette a pozícióját.

Miriutát pedig valóban élő szerződés köti a Győrhöz, de a CFR-rel is szerződésben állt ősszel, végül mégis az ETO-nál kötött ki (a szintén anyagi gondokkal küzdő kolozsváriakkal közös megegyezéssel szakított).

A győriekkel kapcsolatos hétvégi hírünk volt, hogy az ETO-nál Miriuta román segítői már jelezték távozási szándékukat.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?