Csapatkapitánya nélkül áll ki Ploiești-en a feröeri fociválogatott

Nem számíthat csapatkapitányára a Feröer-szeigetek labdarúgó válogatottja a Románia elleni Európa-bajnoki selejtezőn, ugyanis a 84-szeres Fródi Benjaminsennek a ploiesti mérkőzés időpontjában új munkahelyén kell megjelennie.

„Nálunk minden játékos amatőr vagy félprofi, ő is. Munkahelyi kötelezettsége miatt marad le a románok elleni mérkőzésről” – mondta Kristin Dam Ziska, a feröeri szövetség főtitkárhelyettese. „Fródi börtönőrnek készül, hosszú és fárasztó tanfolyamot végzett el, és úgy alakult, hogy a vasárnapi lesz az első munkanapja, muszáj ott lennie.”

Benjaminsen kiesése eleve jelentős érvágás, ráadásul a válogatott másik középső középpályása – merthogy ketten vannak csupán erre a posztra –, Hallur Hansson el van tiltva, úgyhogy Lars Olsen egészen új felálláson törheti a fejét.

„Dán kapitányunknak nincs túl sok választása a csapat kialakításakor, de abban biztosak lehetünk, a lehető legjobb tizenegyet küldi majd pályára. Hátha sikerül az újabb bravúr” – tette hozzá a főtitkárhelyettes.

Annak viszont örülhetnek a feröeriek, hogy a selejtezőben eddig szerzett két gól „gazdájára”, Christian Holstra és Jóan Símun Edmundssonra egyaránt számíthat a kapitány, nekik szerencsére nem kell dolgozniuk vasárnap.

Kimaradt?