Döntött a TAS: ismét igazolhat játékosokat a Kolozsvári CFR

Második nekifutásra fél sikert ért el a Kolozsvári CFR 1907 a Nemzetközi Sportdöntő Bíróságnál: lausanne-i testület ugyan nem függesztette fel a román szövetség által elrendelt 24 pontos levonást, viszont engedélyezte azt, hogy a vasutas alakulat játékosokat igazolhasson.

A fellegvári csapat sürgősségi eljárásban kérte a FRF-döntés felfüggesztését, mert – mint érveltek – a játékos igazolási tilalommal veszélybe kerül a csapat bennmaradása.

A CFR így már az április elsejei városi derbi előtt leigazolhatja a téli szünet óta a csapattal készülő Andrei Tînc és Plamen Krumov hátvédeket. 

A Román Labdarúgó Szövetség (FRF) fegyelmi bizottsága február elején 24 pont levonásával büntette a CFR-t, amiért elmulasztotta kifizetni öt játékosa felé felhalmozott tartozásait, és a csapat a tabella utolsó helyére került. A klub fellebbezett a FRF fellebbviteli bizottságánál, ám nem járt sikerrel. Ezután fordultak a lausanne-i Nemzetközi Sportdöntő Bírósághoz.

Mint korábban írtuk, a kolozsvári bíróság fizetésképtelenné nyilvánította és csődvédelem alá helyezte fellegvári alakulatot működtető részvénytársaságot. A bíróság csődbiztost jelölt ki a klub mellé, hogy irányításával a CFR megpróbálja elkerülni a csődöt. A klubnál 2014 elején jelentkeztek az anyagi gondok, azt követően, hogy Pászkány Árpád átadta a klubban birtokolt többségi részvénycsomagját egy kolozsvári befektetőcsoportnak. Az új befektetők azt vállalták, hogy tíz évig működtetik a klubot.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?