A Barca nyerte az El Clásicót, négy ponttal meglépett a Realtól

A Barcelona 2–1-re legyőzte a Real Madridot a Camp Nouban a spanyol futball csúcsrangadóján, a vasárnap esti el Clásicón a Primera División 28. fordulójában. A katalánok ezzel négypontos előnyre tettek szert a tabellán a blancók előtt.

Az el Clásico mindig izgalmas, és a két spanyol gigász ezúttal is gondoskodott róla, hogy ne csak a hatalmas tét, hanem a játék miatt is jól szórakozhasson a Camp Nou mintegy 99 ezres nézőközönsége, illetve a rangadót televízión keresztül követő futballrajongók milliói.

A Real Madrid a 12. percben kis híján megszerezte a vezetést, amikor Karim Benzema emelte át a labdát balról a tizenhatos másik oldalára, ahol Cristiano Ronaldo kapásból a felső lécet talált el.

A 19. percben a Barcelona megszerezte a vezetést. Lionel Messi adta be a labdát halálpontosan szabadrúgásból, és a középen helyezkedő Jérémy Mathieu Iker Casillas kapujába bólintott Sergio Ramost megelőzve, első bajnoki találatát megszerezve a Barcelona játékosaként. 1–0

A 31. percben Neymar nagyszerű labdát kapott Luis Suáreztől a tizenhatoson belül, csak Casillast kellett volna megvernie, ám a kapus kezébe pattant róla a labda, majd az ellentámadásból egyenlített a Real Madrid. Luka Modric vitte fel a labdát, majd Karim Benzemához passzolt, aki gyönyörű mozdulattal, a legjobb ütemben sarkallt középre Cristiano Ronaldo elé, és a portugál aranylabdás estében a kapuba lőtt. 1–1

Kilenc perccel később Gareth Bale is Claudio Bravo kapujába juttatta a labdát, de nem adták meg a találatot, mivel a labdát a walesinek továbbcsúsztató Ronaldo lesen állt.

A vendégek a félidő hajrájában is közel jártak a gólszerzéshez, jobb oldali szögletet követően Bale elé pattant a labda hét méterre a kaputól, középen, de csúnyán mellé durrantott, így 1–1-es állásnál ért véget az első játékrész.

A szünet után előbb Benzema lövését védte Bravo, majd a másik oldalon visszavette a vezetést a Barca. Dani Alves gyönyörűen ívelte fel a labdát Luis Suárez elé, és az uruguayi támadó nagyszerűen vette le a labdát, majd a hosszúba passzolt a kifutó Casillas mellett. 2–1

A 67. percben Neymar szlalomozott végig a Real védői között nagyszerűen, de az akció végén a tizenhatos előteréből eleresztett lövése nem sikerült jól, a labda a kapu mellé szállt.

A 73. percben Messi tekerte kapura a labdát ballal szép cselek után, de épphogy a jobb kapufa mellé ment. Egy perccel később az argentin nagyszerűen ugratta ki Neymart a tizenhatos jobb oldalánál, de a brazil nagyon csúnyán mellé lőtte a labdát jobbal.

A 78. percben Benzema zúdította a kapura a labdát 18 méterről, és a Piqué sarkán megpattanó labdát Bravo ütötte ki szépen a kapu bal oldalából.

A 86. percben Jordi Alba lépett ki, és óriási helyzetbe került, de Casillas nagyot mentve védett. Egy perccel később Messi próbálkozásánál is szépen védett a Real kapusa.

A végén volt néhány helyzete a hazaiaknak, de több gól már nem született, így a Barcelona 2–1-re győzött a rendkívül jó találkozón, és négypontos előnyre tett szert a tabellán.

Kimaradt?