DNA

A DNA tudni szeretné, a FRF milyen alapon engedte el Pițurcát ingyen

Vizsgálatot indított a korrupcióellenes ügyészség (DNA) annak kiderítésére, hogy a Román Labdarúgó Szövetség (FRF) tavaly ősszel milyen jogalapon engedte távozni a román labdarúgó-válogatott éléről Victor Pițurcát a félmillió eurós lelépési díj kifizetése nélkül. 

„Igen, tudok róla, hogy vizsgálódik a DNA” – válaszolta a prosport.ro megkeresésére Răzvan Burleanu, a FRF elnöke. Tudomása szerint az Universitatea Craiova szurkolóinak egy csoportja jelentette fel a szövetséget a DNA-nál, az oltyán drukkerek szerint Burleanu bevetette befolyását annak érdekében, hogy Victor Piţurcának ne kelljen kifizetnie a félmillió eurós kártérítést. 

Pițurcă és teljes stábja 2014. október 16-án bontotta fel „közös megegyezéssel” szerződését a FRF-fel. Később Răzvan Burleanu azzal magyarázta az 500 ezres kárpótlás elengedését, hogy az edző távozása a román futball érdekét szolgálta. 

Mint korábban írtuk, Victor Pițurcă-nak eredetileg 1,4 millió eurót kellett volna fizetnie, a 2016 decemberéig érvényes szerződése felbontása esetében, ami a kapitány hátralévő időre megállapított járandóságából és félmillió eurós kártérítésből tevődött össze.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?