Forma-1: Alonso nem indul az Ausztrál Nagydíjon

A február 22-én tesztbalesetet szenvedett Fernando Alonso nem indul az Ausztrál Nagydíjon – adta ki hivatalos közleményben a McLaren-istálló.

A kétszeres világbajnok spanyol, aki 2007-ben már egy idényt eltöltött a McLarennél, 2015-ben tért vissza a wokingiakhoz, amelynek ettől az évtől 1992 óta először a Honda szállít motort.

A McLaren-Honda téli tesztelése rémesen alakult, s a helyzetet tovább rontotta Alonso február 22-i barcelonai balesete, amely során a falnak ütköző spanyol rövid időre elveszítette az eszméletét, agyrázkódást szenvedett, és három éjszakát s kórházban töltött. Az utolsó teszten nem is vett részt.

„Fernando Alonso orvosai átfogó vizsgálatokat végeztek a versenyzőn, és megállapították, hogy teljesen egészséges, semmilyen tünete nincs agyrázkódásnak, ideggyógyászati és kardiológiai szempontból is jól van – kezdődik a közlemény. – Ugyanakkor Fernando orvosai azt tanácsolták, hogy a tesztbalesete során elszenvedett agyrázkódása miatt minimálisra kell csökkenteni annak esélyét, hogy a közeljövőben hasonló agyrázkódást szenvedjen el. Ez nem ritka a sportolóknál."

„A kockázat minimalizálásának érdekében az orvosai kiemelték, nem tanácsolják, hogy elinduljon a márciusi Ausztrál Nagydíjon. Fernando tudomásul vette a döntést, a csapat pedig úgy határozott, Jenson Button mellett a Fernandót helyettesítő Kevin Magnussen indul az idénynyitó versenyen. Fernando folytatja a rehabilitációt, és úgy készül, hogy a március 29-i Malajziai Nagydíjon már ott lesz. A csapat tiszteletben tartja az orvosai tanácsáéra meghozott döntését" – írta a csapat.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?