Női kézi BL: továbbjutó helyen a Nagybányai HCM

Tíz gólos győzelmet aratott a Nagybányai HCM a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjében a svéd Savehof ellen, amivel előrelépett a továbbjutást jelentő negyedik helyre. A csoport első két továbbjutója a Larvik és a címvédő Győri ETO KC.

Mint korábban írtuk, a nagybányai lányok nehezen, az utolsó pillanatban, pont nélkül jutottak tovább a csoportkörből. A továbbjutás reménye a svéd Savehof és a dán Viborg idegenbeli legyőzésével éledt fel, amelyek közé becsúszott egy belekalkulált hazai vereség a címvédő Győrtől. 

A vasárnapi, Savehof elleni visszavágón a máramarosi kézilabdázók villámrajtot vettek (6-1),viszont a korai elbizakodás eredményeként a vendégek egyenlíteni tudtak (7-7). Tone Tiseljekkor időt kért és rendett rakott a fejekben, aminek az lett az eredménye, hogy a HCM 18-12-vel vonulhatott szünetre.

Az első félidő végén és a második játékrész elején a volt edző lánya, Eliza Buceschi vitte a prímet, a helyi születésű sportoló ötször talált be egymás után a vendégek kapujába. A végjátékot ismét megnyomta a HCM, amely Paula Ungureanu védéseinek és Valentina Ardean Elisei feltarthatatlan támadásainak köszönhetően tíz gólra növelte a különbséget. 

Az állás

  • 1. (és már csoportelső) Larvik 16 pont/8 mérkőzés
  • 2. (és már csoportmásodik) Győr 12/8
  • 3. Viborg 7/8
  • 4.Nagybánya 6/8
  • 5. Metz 4/8
  • 6. Sävehof 3/8

A csoportból az első négy helyezett jut a negyeddöntőbe.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?