Franck Ribéry akár a német állampolgárságot is felvenné

Pályafutása befejezése után is szívesen maradna Németországban, sőt akár a német állampolgárságot is felvenné Franck Ribéry, a Bayern München francia labdarúgója.

A Bild című napilapban csütörtökön megjelent interjúban a már nyolc éve Bajorországban élő támadó középpályás arra a kérdésre, hogy felvenné-e a német állampolgárságot, úgy reagált: miért ne? „Jól érzem magam Németországban. Ha úgy döntök, hogy német leszek, azt a családomért teszem” – indokolta válaszát a 31 éves játékos. „Vettem itt egy szép házat, német mentalitással gondolkodom, fiam, Saif Németországban született, egy nap akár a német válogatottban is játszhat.”

A világbajnoki ezüstérmes, Bajnokok Ligája-győztes futballista beszélt arról is, hogy gyerekei jól teljesítenek az iskolában, német barátaik vannak. „Lányom, Hiziya gyakran tréfálkozik a némettudásomon, és ezen együtt szórakozunk. Én nem az iskolában tanultam németül, hanem a hétköznapi életben” – folytatta.

Ribéry 2007-ben szerződött a Bayern Münchenhez. Németországban európai uniós polgárok nyolc év ott-tartózkodás után kérelmezhetik – sajátjuk mellé – a német állampolgárságot, aminek megszerzéséhez nyelvi teszten és honosítási vizsgán kell sikeresen átesniük.

A játékos sérülés miatt kihagyta a tavalyi vb-t, és elköszönt a válogatottól. Korábban többször hangoztatta, hogy hazájában félreismerték őt, és igazságtalanul bántak vele.

Kimaradt?