Győzött a hazai főpróbán Mocsai csapata

A jövő pénteken kezdődő londoni olimpia előtti utolsó hazai tesztmérkőzésén a magyar férfi kézilabda-válogatott 29-25-re nyert az Afrika-bajnok tunéziai csapat ellen Szegeden.

Az első két gólt a hazaiak, a következő ötöt azonban a tunéziaiak szerezték, pedig Mikler még ziccereket is fogott (Fazekas kisebb vádlisérülése miatt végigvédte az összecsapást). Sorozatban lőtt három góllal válaszolt a Mocsai-csapat, és bő negyedóra elteltével 8-6-ra vezetett.

A 21. percben majdnem teljes sorcserét hajtott végre a kapitány, ezt kihasználta az ellenfél, és egyenlített. Ahogy bemelegedtek a cserék, ismét elhúztak a magyarok, és sikerült kétgólos előnnyel elvonulniuk a pihenőre.
A fordulás után gyorsan 20-14 lett az állás, erre időt kért az afrikai együttes, és a folytatásban - köszönhetően Perez kiállításának is - 23-20-ra felzárkózott. Azonos létszámban aztán visszaállt a korábbi különbség, a vége pedig négygólos hazai siker lett.

Mocsai Lajos pénteken hirdeti ki, hogy ki az a 14 fő plusz egy tartalék, aki utazhat a londoni olimpiára. A lefújás után megjegyezte: edzői pályafutásának egyik legnehezebb döntése előtt áll, de a fejében már összeállt, kikre számít.

Kimaradt?