Ötgólos meccs végén a Barca jutott a Király-kupa elődöntőjébe

Az FC Barcelona jutott a spanyol Király-kupa elődöntőjébe, miután 3–2-es győzelmet aratott az Atlético Madrid otthonában, összesítésben 4–2-re felülmúlva a spanyol bajnoki címvédőt.

​Gólgazdag első félidőt produkáltak a csapatok. A Real Madrid elleni kupavisszavágó után ismét az első percben elsült Fernando Torres lába, így 38 másodperc után ledolgozta hátrányát az Atlético Madrid. Gyors válasz érkezett a Barcelonától, egy pazar kontra végén (Messi, Suárez volt a labda útja) Neymar egyenlített (1–1).

Nem esett össze a kapott góltól az Atlético, amely óriási energiákat mozgósított egész pályás letámadásához. Összeesett viszont Juanfran, akivel egy kötény kiosztása után Mascherano volt szabálytalan. Az argentin a vonalon állt, de így is büntetőt kapott az Atlético. Raúl García nem hibázott, fél óra elteltével ismét előnyben volt az Atlético (2–1), de a kapott gól miatt már kétgólos győzelemre volt szüksége.

Az első félidő hajrájában eldöntötte a továbbjutás kérdését a Barcelona. A 38. percben Rakitic szöglete és Busquets csúsztatása után Miranda öngóllal egyenlített (2–2), majd két perccel később Neymar megszerezte második találatát, így a szünetre már a Barcelonánál volt az előny (2–3).

A szünetben is zajlottak az események, a játékvezető ugyanis (reklamálás miatt) a hazaiaktól kiállította Gabit, így a folytatásban tíz emberrel játszott az Atlético Madrid. Arda Turan a második félidő legelején a partjelző felé hajította egyik cipőjét, de megúszta sárga lappal.

Az emberhátrány és a Barcelona (összesítésben) kétgólos előnye rányomta bélyegét a második félidőre, amelyben a vendégek sokkal többet birtokolták a labdát, és tették ezt inkább az Atlético Madrid térfelén.

A tűz már egyik csapat játékosaiban sem égett igazán, feljegyezhettünk néhány ígéretes helyzetet, de a lényegi kérdések egy óra játékot követően eldőltek.

Az FC Barcelona és az Atlético Madrid 17 napon belül háromszor találkozott, mindhárom mérkőzést a katalánok nyerték meg (1–0, 3–1, 3–2). A kupában otthon és idegenben is sikerült ez Messiéknek, akik így abszolút megérdemelten (4–2-es összesítéssel) jutottak a legjobb négy közé a spanyol Király-kupában.

https://www.youtube.com/watch?v=62BXDE57e2Q

Kimaradt?