Asztalitenisz-EB: román arany, magyar ezüst

Aranyérmet szerzett a román Daniela Dodean, Elizabeta Samara duó a dániai Herningben zajló asztalitenisz Európa-bajnokságon, miután a szombati döntőben hét játszmában legyőzte a magyar Póta Georgina, Tóth Krisztina kettőst.dodean-samara1

A viadal honlapja szerint a 2008-ban Eb-győztes magyar kettős nagyszerűen kezdte a meccset, s az első három játszmát megnyerve, egy lépésre került a végső győzelemhez. A folytatásban aztán két gyors szettveszteség következett, a hatodikban pedig hiába tettek meg mindent Pótáék, 21-19-re elbukták a játszmát, a döntő szettet pedig végül simán elvesztették. A hatodik szettben a magyar kettősnek két meccslabdája is volt.

"Tavaly, annak ellenére, hogy a lányok 3-1-re vezettek nem volt esélyük a győzelemre a románok ellen az elődöntőben, most azonban más volt a helyzet - mondta az MTI-nek Téglás Péter szövetségi kapitány. - Két meccslabdájuk is volt Krisztáéknak, s úgy gondolom, hogy egy kicsit a szerencsével is hadilábon álltak, így nem jött össze az aranyérem."

Az Eb-n csupán egyesben és párosban rendeznek küzdelmeket, az európai szövetség tavalyi döntése értelmében ugyanis csapatversenyt csak kétévente bonyolítanak le.

Kimaradt?