Klub-vb: a Real Madrid négy góllal büntette a Cruz Azult

Története első klub-vb-címére hajt a Real Madrid, ehhez az első lépést a Cruz Azul legyőzésével tette meg a királyi gárda. A mexikóiak nem játszottak rosszul, lőttek kapufát, hagytak ki helyzeteket és egy 11-est is, de a gólokat a Madrid szerezte, Sergio Ramos, Karim Benzema, Gareth Bale és Isco révén.

Luis Fernando Tena csapatának magja (Francisco „Maza" Rodríguez, Jesús Corona, Gerardo Torrado) ismerős lehet a közelmúlt nagy tornáiról a mexikói válogatott keretéből, az arrafelé szokásosnak mondható argentin légiós hadat a karmester Christian Giménez, illetve a topligákat is megjárt támadótrió, a Hernán Bernardello, Mariano Pavone, Mauro Formica hármas képviseli – mégsem nekik, hanem a sorozat rangjának szólt az, hogy Carlo Ancelotti a lehető legerősebb összeállításban küldte pályára csapatát, egy csöppet sem tartalékolva.

Nem tartalékoltak Cristiano Ronaldóék sem: a portugál zseni és Karim Benzema is kihagyott egy-egy helyzetet az első tíz percben, majd Toni Kroos beadása után a kupaspecialista Sergio Ramos négy mexikói közül is a kapuba talált fejjel az ötösről. 1–0!

A mexikóiak csöppet sem futballoztak megilletődötten, különösen Fórmica igyekezett, de egyszerűen túl sok hibával futballoztak ahhoz, hogy kihasználják a spanyol csapat „visszaállását". A Real meg túl jó formában játszik mostanában ahhoz, hogy ne büntesse meg az ellenfél hibáit: a 36. percben Dani Carvajal klasszis előkészítése után Karim Benzema is betalált (2–0).

Iker Casillas pedig túlságosan is felpörgött a közelmúltban ahhoz, hogy kósza 11-esekkel be lehessen venni kapuját: a veterán Gerardo Torrado két büntetőt is értékesített már a tornán, de nem eléggé pontos lövését most kivédte a spanyol. Annyira megzavarta az eset a mexikói csapatot, hogy Pavone azt sem tudta kihasználni, hogy Asier Illarramendi előzékenyen majdnem gólpasszt adott neki, a csatár egyszerűen megijedt a kifutó Casillastól...

A szünet után egy sokpasszos akcióval gyorsan eldöntötte a mérkőzést a Real: Gerardo Flores ismét hibázott, akár csak az első két találat előtt, Isco, Benzema és CR pedig szépen előkészített Gareth Bale-nek, aki közelről a hálóba fejelt. 3–0!

Klub-vb döntős lett a Real Madrid, amely először nyerheti meg a Világkupát felváltó sorozatot.

Innentől kezdve már csak az volt a kérdés, hogy betalál-e a kapuba Ronaldo (gyilkos erejű szabadrúgással és rabonával is próbálkozott, hiába; de ha nem is jött össze a portugálnak a gól ezen az estén, adott egy újabb asszisztot, ezúttal Iscónak: 4–0), és eljut-e a szépítésig a Cruz Azul (a válasz nem, a csereként beállt Pablo Barrera megdöngette azért a kapufát).

Minden sorozatot figyelembe véve zsinórban 21. győzelmét aratta a Madrid – ez utóbbi műfajban már csak a brazil Curitiba előzi meg, no és az 1970-es évek elején az NBA-ben egy 33-as szériát összehozó Los Angeles Lakers...

Kimaradt?