MOL Liga: kezd megpecsételődni a HSC sorsa

Hiába játszott jobban ellenfelénél a HSC Csíkszereda a Debreceni HK elleni mérkőzés második felében a három pontot a vendégek vihették haza. Az oly hőn áhított győzelem így elmaradt és a csíki csapat sorsa kezd megpecsételődni. Hasonlóan alakult a Brassói Corona–Újpest mérkőzés eredménye is, a barcaságiak is 3-4-re kaptak ki magyarországi ellenfelüktől.

Nem sikerült itthon tartania a három pontot a HSC Csíkszeredának a jégkorong MOL Liga szombati játéknapján a Debreceni HK ellenében. Egyik csapat sem játszott fényesen, sőt a ritmus helyenként igencsak lassú volt.

A mérkőzés színvonala talán az első harmadban volt a leggyengébb. Ekkor mindkét csapat nagyon lassan korcsolyázott és helyzetek sem nagyon voltak. Az első gólra 18 percet kellett várni, amikor a vendégek kihasználták első emberelőnyüket Dancsfalvi révén.

A második játékrész nem indult jól a csíki csapatnak. Az hogy egygólos hátrányba kerültek, láthatóan megfogta őket és ezen még a szünet sem segített. A 25. percben Kaskov duplázta meg a vendégek góljaink számát. A vendégek egyre inkább belejöttek a játékba és a 29. percben Könczei találatával már három góllal vezettek. A DHK játékosai ekkor megnyugodtak, ezzel pedig fokozatosan felhozták a hazai csapatot, amely átvette a játék irányítását a harmad vége felé, ám hiába minden helyzet a gól nem akart összejönni.

Az utolsó felvonásra egy nagyon harcos és aktív csíki csapat korcsolyázott ki a jégre. Ennek pedig hamar meg is lett az eredménye. Curilla szépített. Támadásban maradt a HSC. Nagyobbnál nagyobb helyzeteket dolgoztak ki, de Tőke a helyén volt. Az 52-53. percekben egy gyors gólváltás történt. A játék képével ellentétben előbb a DHK szerezte vissza háromgólos előnyét, majd alig egy perc múlva a HSC kettős emberelőnyben, Spady révén, jött vissza mínusz kettőre. Támadásban maradt a csíki csapat, mindent egy lapra feltéve támadtak és alig másfél perccel a mérkőzés vége előtt jött a harmadik gól is. A szépítés után Emelianov kiállítása után emberelőnybe is került a HSC. Kozuch lekorcsolyázott, ám hiába a fölény Tőke lehúzta a rolót.

A vendégek az első két játékrész játékképe alapján megérdemelten vitték el a három pontot Csíkszeredából, ahol a házigazdák csupán az utolsó harmadban tudták azt a játékot nyújtani, amelyet mindenki elvárt tőlük.

Eredmények

  • HSC Csíkszereda – Debreceni HK 3–4 (0–1, 0–2, 3–1)
  • Corona Brasov (román)-Újpest 3-4 (2-1, 0-1, 1-2)

A tabella:

  •  1.  Dab.Docler                      19 13   2   1   3  67-52  44 pont
  •  2.  Miskolci Jegesmedvék    19 10   4   2   3  81-38  40
  •  3.  Érsekújvár                       19  9   4   2   4  81-62  37
  •  4.  Brassói Corona               18  7   2   6   3  52-53  31
  •  5.  Debrecen                         19  7   1   3   8  70-62  26
  •  6.  UTE                                 20  6   -   3  11  54-89  21
  •  7.  FTC                                 20  5   2   -  13  52-72  19
  •  8.  HSC Csíkszereda           18  1   3   1  13  43-72  10

Mestermérleg
Christer Dreberg, HSC Csíkszereda: „Nagyon rosszul játszottunk az első két harmadban. Keveset korcsolyáztunk, rosszul passzoltunk, a játék minden elemében rosszak voltunk. A harmadik harmadra felgyorsultunk, ekkor már azt láttam, amit az első perctől kezdve kellett volna játszani. Nem értem, hogy miért játszottunk, ilyen gyengén a mérkőzés első felében. Holnap egy új meccs, amelyen az elsőtől az utolsóig úgy kell játszanunk, mint ma a harmadik játékrészben.”
Jevgenyij Muhin, Debreceni HK: „Az első két harmadban azt a játékot láttam a fiúktól, amelyet megbeszéltünk. Az utolsó harmadra viszont semmi nem köszönt vissza a tervezettekből. Nagyon gyorsan el kell felejteni a harmadik húsz percet.”

Kimaradt?