A Bayern 16 évvel korábban törlesztette a stadionépítésre felvett bankhitelt

A tervezettnél tizenhat évvel korábban törlesztette a Bayern München azt a hitelt, amelyet az Allianz Aréna építésére vett fel.

Karl-Heinz Rummenigge, futballcsapatot működtető gazdasági társaság ügyvezető testületének elnöke elmondta, a 2005-ben átadott hipermodern aréna felépüléséhez felvett 346 millió eurót eredetileg 25 éves futamidőre vették fel, azonban az összeget kilenc és fél év alatt sikerült törleszteni.

Rummenigge szerint ennek köszönhetően Pep Guardiola vezetőedző többet költhet új játékosokra. „Az Allianz Arénából származó bevételeket ezután a csapat megerősítésére fordíthatjuk” – mondta az elnök.

Az Allianz Arénában gyakorlatilag folyamatosan telt házas mérkőzéseket rendeznek, de a létesítmény turista látványosságnak is számít. A klub többek között a stadion kihasználtságának köszönhetően félmilliárd eurós bevételt könyvelt el az előző szezon végén.

A kölcsön gyors visszafizetése többek között annak köszönhető, hogy az Adidas és az Audi után harmadik főszponzorként beszállt a klub kiemelt támogatói közé az Allianz, amely 110 millió eurót invesztált a Bayernbe.

Kimaradt?