Bianchi már nincs mesterséges kómában

A legújabb hírek szerint a Forma-1-es Japán Nagydíjon súlyos balesetet szenvedő Jules Bianchit már nem tartják kómában.

Bár még nem tért magához, de már önnállóan lélegzik. A Marussia versenyzőjét helikopterrel Nizzába szállították. A pilóta családjának közleménye szerint stabil, de még mindig kritikus állapotban van.

"Immár hét hete történt a súlyos baleset. Egy kihívásokkal teli időszak után elmondhatjuk, Jules fontos lépést tett előre a rehabilitációjában" - olvasható a család közleményében. "A gyógyítás következő fázisában pedig az agy működő és nem működő funkcióit kell feltérképezni. Bár a helyzet továbbra is súlyos, úgy döntött az orvosi stáb, Jules állapota elég stabil ahhoz, hogy vissza lehessen szállítani szülőhazájába, Franciaországba" – írják.

Mint korábban megírtuk, francia versenyző autójával egy mentést végző darunak ütközött, és súlyos fejsérüléseket szenvedett a szuzukai futamon. Diffúz axonális sérülése van, ez az agy nagyobb részét érinti, és a statisztikák szerint az ilyen sérültek 90 százaléka soha nem nyeri vissza az eszméletét, akik pedig felébrednek, nagy gyakorisággal maradandó károsodással élnek tovább.

Kapcsolódók

Kimaradt?