Újraindult Schumacher honlapja

Továbbra is bizakodó Michael Schumacher felépülésével kapcsolatban a családja, amely erről csütörtökön, az ex-világbajnok hivatalos honlapjának újraindulásakor írt.

A németek hétszeres Forma-1-es világbajnoka - aki 2012 végén vonult vissza véglegesen az F1-től - tavaly súlyos síbalesetet szenvedett, és most, első vb-címe megszerzésének 20. évfordulója alkalmából indították újra a portálját. A jeles esemény 1994. november 13-án történt az ausztráliai Adelaide-ben.

„Még mindig nagyon sok jókívánságot kapunk, és még mindig eláll a szavunk az együttérzésnek ettől a fokától” - fogalmazott most a család, amely azonban Schumacher aktuális egészségi állapotáról nem közölt részleteket.

A 45 éves Schumacher tavaly december 29-én szenvedett síbalesetet a franciaországi Méribelben, súlyos fejsérülése miatt kétszer meg kellett operálni. Sokáig mesterséges kómában tartották, és január végén kezdték el fokozatos felébresztését. Körülbelül két hónapja a Genfi-tó partján lévő otthonában ápolják, de kérdéses, hogy a rehabilitációs időszak meddig fog tartani.

Schumacher pályafutása során 308 futamon vett részt - nála csak a brazil Rubens Barrichello állt többször rajthoz a száguldó cirkuszban -, és 91 alkalommal győzött, ami rekordnak számít. A vb-címek mellett csúcstartó a legtöbb első rajtkockát és a versenyben futott leggyorsabb kört tekintve, valamint élen áll az összes szerzett pontok és a legtöbb, egy szezonban aratott győzelem rangsorában is.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?