MOL Liga: a brassói székelyek legyőzték a csíki székelyeket

Továbbra sem megy a játék idegenben a HSC Csíkszereda jégkorongcsapatának a MOL Ligában. Christer Dreberg tanítványai ezúttal a Brassói Corona otthonában szenvedtek vereséget. A csíkiak az első húsz percben még jól játszottak, ám a második harmadtól kezdve többnyire a hazaiak akarata érvényesült.

Az első rendes játékidőben elért győzelem reményében utazott el a HSC Csíkszereda jégkorongcsapata Brassóba, ahol a MOL Liga keddi játéknapjának rangadóját rendezték.

Ennek megfelelően kezdte az összecsapást a csíki csapat, amely jól vetette bele magát a küzdelemben. Jóval határozottabbak voltak, mint vendéglátóik. Több helyzetet is kidolgoztak, mint ellenfelük, de a kapusok a helyükön voltak. Főleg Polc, aki Bíró Tamás ziccerénél a meccs védését mutatta be. A gólcsendet végül Bíró Ottó törte meg az első harmad hajrájában.

A második harmadra egy jóval keményebb brassói csapat korcsolyázott ki, aminek meg is lett az eredménye. Egy bulit követően Molnár Zsolthoz került a pakk, akik Ruczuj lábai között belőtte a pakkot. A következő percek is a hazaiaké volt, de Ruczuj a helyén volt. Amikor pedig kiegyenlítődött a játék akkor Nagy István lökete csattant a kapuvason, majd Satek hagyott ki egy nagyobb helyzetet. A csíki helyzeteket hazaiak követték. Zsinórban jöttek azok, mígnem Petres meg nem szerezte a vezető találatot is, Fodor kapu mögül visszatett passzából. A gólt követően azonnal megkapta a lehetőséget a HSC az egyenlítésre, de Péter kiállításával nem tudtak élni.

Az utolsó harmadra valamelyest felpörgött a HSC. A harmad első felében aktívabbak voltak és Bíró Mátyás akár egyenlíthetett volna is, de Polcon nem ment át a pakk. A záró felvonás második felére a brassóiak a maguk javára billentették a mérkőzést. A 49. percben előbb emberelőnybe kerültek, amellyel még nem tudtak élni, majd az 55. percben Klouda eldöntött mindent. A hajrában pedig a HSC hiába hozta le kapusát ez nem segített.

 

Kimaradt?