Tíz év után ismét Iordănescura bízzák a trikolórokat

Tíz év után ismét Anghel Iordănescu ül le a román labdarúgó válogatott kispadjára, amennyiben a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) végrehajtó tanácsa elfogadja Răzvan Burleanu FRF-elnök javaslatát.

A szakszövetség honlapján megjelent közlemény szerint a 64 éves 'Puiu tata' segítői Viorel Moldovan, Daniel Isăilă és Ionuț Badea lesznek. A végleges döntést hétfő délután 5-kor egy sajtótáékoztató keretében jelenti be Răzvan Burleanu.

A román válogatott kispadja 2 héttel ezelőtt szabadult fel amikor Victor Pițurcă elfoagdta a szaúd-arábiai al-Ittihad ajánlatát. A trikolórokat azóta „hírbe hozták” a Sahtar Donyecket irányító Mircea Lucescuval és a holland válogatott volt szövetségi kapitányával, Bert van Marwijkkal is.

Anghel Iordănescu nevőhez fűződnek a román válogatott legnagyobb sikerei, irányítása alatt a trikolórok negyeddöntőt játszottak az 1994-es amerikai világbajnokságon. Összesen 85 alkalmommal ült eddig a válogatott kispadján. Az edzősködéstől való visszavonulása után egy mandátum erejéig szenátorként dolgozott.

A magyarokkal azonos Európa-bajnoksi selejzetőcsoportban található román válogatott következő mérkőzése a csoportot három mérkőzés után hibátlan átlaggal vezető Észak-Írország ellen lesz november 14-én. Közben az is kiderült, hogy négy nappal később, november 18-án a trikolórok a Kolozsvár Arénában barátságos mérkőzést játszanak Dániával.

Kapcsolódók

Kimaradt?