Schumacher orvosa megtörte a csendet

Jean-François Payen vezette azt az orvos csapatot, mely Michael Schumachert ápolta Grenoble-ban a súlyos fejsérüléssel végződő síbaleset után. Payen interjút adott a francia sajtónak, és elárulta, többször is látta Schumachert, miután átszállították Lausanne-ba és az otthonába.

Schumacher öt és fél hónapot töltött Grenoble-ban, mielőtt átszállították volna Lausanne-ba, végül otthonába, ahol jelenleg is zajlik a rehabilitációja. A síbaleset tavaly december 29-én történt, a hétszeres bajnokot helikopterrel szállították Grenoble-ba, ahova kritikus állapotban érkezett meg. Kezdetben óriási volt a médiafelhajtás, a tévéstábok és újságírók szó szerint tábort vertek, nem kevés rajongó társaságában.

„Senki sem akar átélni ilyen médiafelhajtást”- mondta Payen a Le Parisien lapnak. “Gyorsan kialakítottunk egy ‘orvosi buborékot’, ami megvédett a külvilágtól, a médianyomástól, hogy rendesen tudjunk dolgozni, fel tudjunk lélegezni, és foglalkozni egy olyan emberrel, akinek sajtótájékoztatóján 300 újságíró volt jelen a baleset után. Természetesen történtek biztonsági intézkedések, hogy megakadályozzunk mindenféle dolgot, ami zavarhatja a munkavégzésünket” - mondta Payen.

Schumacher jelenlegi állapotáról természetesen nem árult el részleteket. - Köt az orvosi titoktartás. Minden, amit meg tudok erősíteni, hogy többé nincs kómában. Türelmesnek kell lenni. Egytől három évig terjed az időkeret. Otthon nagyon kedvező körülmények között van ahhoz, hogy elvégezzék a rehabilitációt. És a tény, miszerint otthoni környezetben van, segíthet neki - mondta.

Kimaradt?