Mircea Lucescu ül le a trikolórok kispadjára?

Huszonnyolc év után ülhet le a román labdarúgóválogatott kispadjára Mircea Lucescu. A gsp.ro információi szerint a Sahtar Donyeck edzője közel áll ahhoz, hogy igent mondjon Răzvan Burleanu FRF-elnök felkérésére, már csak ukrán kenyéradója beleegyezésére vár.

A román sportnapilap úgy tudja, hogy a 2014-2015-ös szezon végéig Lucescu párhuzamosan irányítaná a román valogatottat és a Sahtart, majd az ukrajnai szerződése lejártával csak a trikolórokra koncentrálna. Ebben az átmeneti periódusban két Európa-bajnoki selejtezőt vív hazai pályán Románia válogatottja, november 14-én Észak-Írországot, jövő március 29-én pedig a feröer-szigeteket fogadja. 

A Román Labdarúgó Szövetséghez közel álló források szerint Lucescu kedden este, a Sahtar-BATE Boriszov BL-mérkőzés után kíván klubja tulajdonosával, Rinat Ahmetovval beszélni a bukaresti szakszövetség ajánlatáról. „Tekintettel az elmúlt évek sikereire nem tűnik valószínűnek, hogy Ahmetov megtagadja majd Lucescu kérését.

Mircea Lucescu utoljára 1986. szeptember 10-én ült a román válogatott kispadján, amikor a trikolórok 4-0-ra legyőzték Ausztria válogatottját.

Mint ismeretes, a román válogatott kispadja múlt héten szabadult fel, amikor Victor Pițurcă végül úgy döntött, hogy mégis elfogadja a szaúd-arábiai al-Ittihad ajánlatát. A trikolórok három forduló után 7 ponttal a második helyen állnak a 2016-os franciaországi EB-selejtező csoportjában, amelyek maximum ponttal Észak-Írország vezet. Magyarország 4 pontot gyűjtött. 

 

 

 

Kimaradt?