Női kosár: lenullázták ellenfelüket a sepsiszentgyörgyi lányok

Könnyedén győzte le ellenfelét a Sepsi SIC női kosárlabdacsapat a hazai bajnokság ötödik fordulójában, hétvégén. Bár az előrejelzések szerint szorosnak ígérkezett az Alexandria elleni mérkőzés, végül a hazai csapat könnyedén, nagy különbséggel - 30 ponttal - győzedelmeskedett.

A mérkőzés elején a sepsiszentgyörgyi zöld-fehér csapat részéről Annemarie Părău talált először az alexandriaiak kosarába. Már a negyed elején Sepsi SIC ötpontos előnyre tettek szert, amit meg is tartottak. A második negyedben a Teleorman megyeiek a két magas-emberük, Mitova és Stroman kosaraival igyekeztek tartani a lépést. A sepsiszentgyörgyiek hatásosabb csapatjátékának és szép gólpasszaiknak köszönhetően a szünethez érve már 13 pont volt az előnyük.

A Sepsi SIC ebben a játékrészben kizárólag kétpontos kosarakat értékesített. A harmadik negyedet zsinórban beszórt nyolc ponttal kezdte a hazai csapat, az ellenfél nem tudta megállítani sem gyors ellentámadásaikat, sem távoli dobásaikat. Az Alexandria-i csapaton ekkor látszott, hogy kármentésre rendezkedett be, érződött, hogy lefutottnak látják a meccset. Az utolsó negyedben a sepsiszentgyörgyiek edzője, Zoran Mikes gyakorlásra is alkalmat adott, a meccs végére győzelmük fölényesre, 85-53-ra sikerült.

Zoran Mikes: „Nagyon komolyan vettük ezt a meccset és szerencsére volt elég időnk, 7 napunk rákészülni. Jól felkészültünk az ellenfélből, a játékosok követték a tervet, amit előzőleg felállítottunk. Az, hogy azt a csapatot győztük le, amelynek sikerült Aradot megvernie, még nagyobb értéket ad győzelmünknek. Véleményem szerint az Arad elleni meccsen túl idegesek voltunk, és túl nagy volt a nyomás a lányaink vállán, akik ezt rosszul kezelték. Remélem két lábbal a talajon fogunk maradni ezután is, nem fogunk elszállni, hisz még hosszú ez a szezon”. 

Eredmények

  • Sepsi SIC–CST BC Alexandria 83 - 53 
  • SCM CSŞ U Craiova–Phoenix Galaţi  46 - 97 
  • Aradi ICIM Arad–Nagyváradi CSU  74 - 48 
  • Marosvásárhelyi Nova Vita–Brassói Olimpia CSU 84 - 74 
  • Temesvári BCM–Gyulafehérvári CSU 71 - 85 
  • Bukaresti Rapid-Kolozsvári U 74 - 76 
  • CSM Târgoviște-Szatmárnémeti CSM 94 - 46 

 

Kimaradt?