Visszatér a Lisszaboni Sportinghoz Bölöni László?

 

Egyre gyakrabban esik szó Lisszabonban arról, hogy az idén rosszul szereplő Sporting lehetséges megmentőjeként vissza kellene hívni az egyesület kispadjára Bölöni Lászlót. Az erdélyi labdarúgóedző jelenleg a katari Al-Kórt irányítja.bolonironaldo 33819800

Legutóbb Bölöni volt segítője, Joaquim Rolao Preto dobta be a Sporting utolsó bajnoki címét megszerző erdélyi szakember nevét a szóba jöhető trénerek közé, szerinte Bölöni az egyetlen, aki rendet tudna rakni a lisszaboni klub háza táján. „Kétséget kizárólag Bölöni lenne az első, akit a Sporting vezetésével megbíznék, bár őt most szerződés köti a katari klubjához. Tudom, hogy neki sem volna ellenére a visszatérést” – fogalmazott Rolao Preto: Hozzátette: véleménye szerint a Sporting új edzőjének jól kell ismernie a portugál labdarúgást és képesnek kell lennie kihozni a maximumot a játékosokból.

Bölöni László 2001-2003 között vezette a Sportingot, amellyel megnyerte a portugál bajnokságot, kupát és szuperkupát.

A 108-szoros román válogatott labdarúgó edzői kvalitásait dícséri az is, hogy keze alatt „nőttek fel” olyan sztárok mint Cristiano Ronaldo és Ricardo Quaresma.

Kimaradt?