Becali: Asztalost cseréljék le, mert magyar!

A román labdarúgó profi liga (LPF) elnöke, Dumitru Dragomir után a Steaua labdarúgóklub tulajdonosa is Asztalos Csaba, a diszkriminációellenes tanács (CNCD) vezetőjének leváltását követeli.

Gigi Becali szerdán, a GSP TV-ben rontott neki Asztalosnak. „Váltsák le, és tegyenek egy cigányt helyette!” Az újságíró kérdésére, miért kellene lecserélni a diszkriminációellenes elnökét, Becali kijelentette: „Azért, mert magyar. A magyarok pedig nem szeretik a románokat”.

A Steaua tulajdonosának haragját az váltotta ki, hogy a fővárosi csapat és a CFR 1907 közötti labdarúgó mérkőzés után a hazai sportsajtó megkérdezte Asztalos Csabát: mi a véleménye arról, hogy Mihai Stoica, a Steaua ügyvezető igazgatója tüntetően román zászlót szúrt a kolozsváriak kapujába.becali

Asztalos kijelentette: a gesztust nem minősíti, de ezt szerinte az LPF-nek nem kellene szó nélkül hagynia, annál is inkább, mert a Steaua mérkőzésein történő rasszista és idegengyűlölő megnyilvánulásokat már az UEFA is vizsgálja.

„A BEK-győztes Steaua volt hálóőrének, Helmut Duckadamnak a kapujánál kellett volna kitűznie a román zászlót, úgy hogy eközben a Steaua kispadján Jenei Imre ül, és a pályán tartózkodik Bölöni László is” – fogalmazott a Pro Sport napilapnak Asztalos Csaba, utalva mindazokra a nem román nemzetiségű labdarúgókra, akik dicsőséget szereztek a fővárosi katonacsapatnak.

A sajtóban megjelentek után a LPF elnöke, Dumitru Dragomir bejelentette, hogy parlamenti képviselői minőségében kezdeményezni fogja Asztalos leváltását. A CNDC elnök a maszol.ro-nak elmondta, Dragomir kirohanása után fenyegető és gyűlölködő leveleket kapott.

Kimaradt?