Jégkorong: a Galaci Dunărea elfáradt a végére Csíkban (FOTÓK)

Két harmadon keresztül jól állta a sarat a Galaci Dunărea a román jégkorong-bajnokság szerda esti játéknapján, idegenben, a HSC Csíkszereda ellen, ám amint elfogyott az üzemanyag a csíki csapat átrobogott ellenfelén. Sjölund mesterhármassal vette ki részét a hazai győzelemből.

Nem hozott túlságosan nagy iramot a szerda esti HSC Csíkszereda – Galaci Dunărea román bajnoki jégkorongmérkőzés. Sőt a hazai csapat sok esetben árnyéka volt hétvégi önmagának. Nem azt a gyors kombinatív játékot játszották a csíki fiúk, mint amelyet tőlük láthatott a hazai publikum a Dunaújváros, de még inkább az Érsekújvár ellen.

Ez pedig nagyon feküdt a három csatár, illetve két hátvéd párral felálló Duna-parti alakulatnak, amely rögtön a mérkőzés elején egy remek akció után Jeslinek révén vezetést szereztek. A HSC erőlködött, de nem tudtak kapura igazán veszélyesek lenni. Így vendégvezetéssel zárult az első játékrész.

A második felvonás elején újfent rákapcsolt a vendég együttes. A Setzinger-Lakos-Jeslinek hármas tudott nagy veszélyt jelenteni. A kezdeti vendégnyomást túlélve a HSC a 30. percben egyenlített. Spady kékvonalas lövésébe Mihály ért bele okosan, becsapva ezzel Onodit. A vendégek viszont pár perc alatt visszaszerezték a vezetést. Setzinger játszotta meg Jeslineket, aki közelről nem tévedett. Kezdődhetett a görcsölés elölről, de a galaciak szemmel láthatóan folyamatosan fáradtak. A harmad végét jelző dudaszó előtt – egy bulit követően – Bíró Mátyás varrta fel a pakkot elemi erővel a vinklibe.

Az utolsó felvonásra teljesen elkészült erejével a Galac. Előbb Farkas volt eredmény a hatodik perc elején, majd Sjölund húsz másodperc múlva. Eldőlt a mérkőzés. Az i-re a pontot végül a svéd csatár biggyesztette fel, aki még két alkalommal betalált. S még az is belefért, hogy Satek az 53. percben büntetőlövést hibázzon.

A nap másik összecsapásán a Brassói Corona 6–3 arányban győzte le a Bukaresti Steauát.

Kimaradt?