Lopáson fogták és kizárták a válogatottból a CFR ifis kapusát

Lopáson fogták és hazaküldték az U-19-es válogatott edzőtáborából Răzvan Begant, a Kolozsvári CFR 1907 ifjú kapusát.  Az incidens előtt a 18 éves játékos a korosztályos román válogatott első számú hálóőrének számított és Vasile Miriuță, a fellegvári alakulat edzője is többször behívta már a felnőtt csapat keretébe.

„Rettenetesen sajnáljuk a történteket, hiszen egy nagyon ígéretes játékosról van szó. Mostantól a második számú kapusra koncentrálunk” – mondta el a ProSport című napilapnak egy, a neve elhallgatását kérő segédedző. A szakember sajnálkozását akkor értjük meg jobban, ha számba vesszük Began „koordinátáit”: a 192 centiméteres kolozsvári kapusban sokan Felguieras, illetve Tătăruşanu utódját látták.

A szégyenletes incidens egy héttel korábban történt az ifiválogatott târlungeni edzőtáborában, amikor a szertáros azon kapta Begant, hogy a szobája ablakán keresztül válogatott mezeket dobott ki egyik barátjának, bár előzőleg kifejezetten a játékosok tudomására hozták, hogy a felszerelést adják le.

A fővárosi sportnapilap megkereste a játékost, aki első fázisban tagadta a lopást, de később elismerte tettét és bocsánatot kért a válogatott vezetőségétől. A korosztályos válogatott edzőjét nem hatotta meg bocsánatkérése, és nem hívta meg Răzvan Begant a Grúzia elleni sorsdöntő EB-selejtezőre keszülő keretbe.

Kimaradt?