Magyarellenes rigmusokért büntethetik a Bukaresti Steauát

Magyar- és Magyarország ellenes jelszavak skandálásával hívták fel magukra az Országos Diszkriminációellenes Tanács (CNCD) figyelmét a Bukaresti Steaua szurkolói a hétvégi Astra Giurgiu elleni mérkőzésen. Asztalos Csaba, a CNCD elnöke arra figyelmeztette a honi labdarúgás vezetőit, hogy amennyiben nem büntetik meg az elkövetőket, akkor a diszkriminációellenes tanács ellenük indít eljárást.

A címvédő Steaua szurkolói a döntetlennel véget ért kulcsfontosságú mérkőzésen már a Magyarország elleni október 11-i Európa-bajnoki selejtezőre „hangoltak”. A fővárosi galeriből több alkalommal is felcsendültek olyan, a magyarokat és Magyarországot becsmérlő rigmusok, amelyekért a CNCD a múltban már többször eljárást indított klubok ellen.

A hétvégi mérkőzés után Asztalos Csaba a CNCD elnöke a Mediafax hírügynökségnek elmondta, elvárja, hogy a Hivatásos Labdarúgó-szövetség (LPF) és a Román Labdarúgó Szövetség (FRF) intézkedjen az elkövetők ellen. Mint korábban írtuk, Răzvan Burleanu FRF-elnök felhívással fordult a román válogatott szurkolói felé, arra kérve őket, hogy a román-magyar mérkőzésen tartózkodjanak az idegengyűlölő megnyilvánulásoktól, ugyanis ezeket rendkívül szigorúan bünteti az UEFA. Ezek után nem kizárt, hogy a szövetség példát statuál a Steaua ellen és szektorbezárással bünteti a fővárosi alakulatot. 

Kapcsolódók

Kimaradt?