A magyaroknak szurkol a Kolozsvári CFR román edzője

Vasile Miriuță nem a románoknak szurkol az októberi bukaresti román-magyar Eb-selejtezőn. A Kolozsvári CFR Cluj edzője elárulta az ellenfél gyenge pontjait, és azt is, hogy nagy álma, hogy egyszer magyar szövetségi kapitány legyen.

„Támadófutballt kell szerintem játszani, mert védekező felállásban nem lesz esélyünk, előbb-utóbb hibázni fogunk – mondta a DigiSport Reggeli Start című műsorában a magyar válogatottban 9-szer szerepelő Vasile Miriuță. – A bátorság fontos lesz, mert a románok otthon is védekezésre épülő kontrát próbálnak majd játszani, ahogy azt tették a görögök ellen sikeresen idegenben.”

A jelenleg a Koloszvári CFR csapatát irányító szakember hozzátette, az ideiglenesen kinevezett Dárdai Pált jól ismer a Bundesligából, mert a Cottbus focistájaként többször játszott ellene. „Számíthat a tanácsaimra, ha megkeresnek, örömmel segítek a románok feltérképezésében.”

A románok kulcsjátékosait és gyenge pontjait is elemezte. „A Stuttgartban játszó Maxim, a szélső Torje és a Steaua középpályása, Chipciu is kiváló labdarúgó. A sérült Maricát valószínűleg a török légiós Stancu vagy a román gólkirályjelölt, Keserű fogja pótolni, utóbbi kiváló ballábas gyors támadó. A gyenge pontjaik? A védelmük: lassúak a belső védőik, Chiriches nem is játszott legutóbb a Tottenhamben, nincs jó formában. Ott kell támadni, főleg a válogatottba visszatérő Szalai vezérletével, bátor letámadásokkal, fent kell maradni a területeiken.”

A korábban a szabadrúgásai miatt is közkedvelt középpályás nem titkolta, hiába született románnak, ma már a magyaroknak szurkol. „22 évet éltem Romániában, az utolsó 24 évemet már Magyarország töltöttem, én már Pintér Attilának is segítettem volna. Magyarországon él a családom, ott születtek a fiaim, én már a magyaroknak drukkolok, nem érdekelnek a romániai kritikák emiatt” – jelentette ki

A hazai vereséggel (északírek ellen 1–2) rajtoló magyar válogatott október 11-én, szombaton játszik a románok otthonában az Eb-selejtezők 2. körében.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?