MOL Liga: nyerhető meccset bukott el a HSC Csíkszereda (GALÉRIA)

Bosszúsak lehetnek a HSC Csíkszereda játékosai, hiszen vasárnap este a címvédő HC Érsekújvárral szemben egy nyerhető meccset buktak el. Számtalan remek akciót vittek véghez a csíki játékosok, de Blazicek nagyokat mentett. Az Érsekújvár meg rutinból megoldotta a feladatot. Minden apró hibát kihasználtak.

A HSC a Dunaújváros, míg az Érsekújvár a Brassó felett aratott győzelem után állt fel a jégre vasárnap este. Az, hogy egy nappal korábban már meccset játszott a két gárda egyáltalán nem látszott meg.

A jó tempóban elrajtolt mérkőzés első öt percében a hazai csapat volt aktívabb. Az 5. percben viszont Podstavek jelezte, hogy ők is itt vannak, majd egy perc múlva gólt is szereztek. Huba lőtte el a kékről a pakkot, amely egy hazai boton irányt változtatva becsúszott Kozuch ketrecébe. A gólt Faith neve mellé írták. A vendég öröm nem tartott sokáig. A 8. percben Tranca fekteti ki Blaziceket és szerzi meg az egyenlítő találatot, emberelőnyben. A folytatásban élvezetes mérkőzést láthatott a közönség, mígnem a 13. percben Frolik kapu mögül visszatett korongját Faith pofozza be a hálóba. Egy picit ekkor beragadt a haza gárda. Az egyenlítéshez legközelebb a harmad hajrájában járt a HSC, amikor Curilla nem tudta a pakkot az üres kapuba lőni, kontrából pedig Frolik lőhetett volna gólt.

A második harmadot nagy tempóban kezdte a HSC. Sjölund azonnal egyenlíthetett volna, de Blazicek a helyén volt. Majd egy kettős emberelőny is következett, de csak nem akart összejönni az egyenlítő találat. A harmad közepére megrázta magát az Érsekújvár is. Felpörögtek az események. Mindkét oldalon több remek helyzet alakult ki, de Kozuch és Blazicek is magabiztos volt. A legnagyobbat a vendégek oldalán jegyezhettük fel a hajrában, amikor Uram lökete átcsúszott Kozuchon, de Curilla a gólvonalról menteni tudott.

Az utolsó felvonás egy Satek és egy Tranca ziccerrel kezdődött, majd Gecse egyenlítő találatával folytatódott. Az egyenlítés után lendületben maradt a hazai csapat, de hiába a nagyobbnál nagyobb helyzetek – Mihály szólózhatott –, illetve az emberelőnyök, a vezető találat csak nem akart jönni. A kihagyott helyzetek pedig megbosszulták magukat. Az 59. percben Kames altatta el a védelmet, majd tálalt a kapu mögül Faith elé, aki üres kapura nem hibázott. A hazaiak szakvezetője hiába próbálkozott időkéréssel és kapus lehozatallal a rutinos vendégek megoldották a feladatot.

Mestermérleg.
Christer Dreberg, HSC Csíkszereda: „Sok helyzetet dolgoztunk ki. Kétszer jöttünk vissza és közel voltunk ahhoz, hogy megszerezzük a győzelmet. Sajnos nem jött össze. Több emberelőnyünk is volt, amelyeket rosszul oldottunk meg. Sőt öt a három ellen kapura sem lőttünk. Nagy problémánk az előnyös játék. Csalódott vagyok, mert picivel több odafigyeléssel megtudtuk volna nyerni a meccset.”
Robert Spisak, HC Érsekújvár: „Nagyon küzdelmes mérkőzés volt. A hazai csapat jól játszott nem adott területeket, hogy mozogni tudjunk. Ebből kifolyólag egy jó mérkőzést láthatott a közönség. Megyünk tovább és folytatni akarjuk ezt a sorozatot.”

Kimaradt?