Szalai Ádám miatt röhög Pițurcă segítőjén a sportsajtó

Kínos baki miatt kellett magyarázkodnia a román válogatottat irányító Victor Pițurcă egyik segítőjének a magyarok elleni Európa-bajnoki selejtező kapcsán.

A megfigyelőként dolgozó Dan Apolzan egy televíziós nyilatkozatban beszélt munkájáról, és elárulta magáról, hogy abszolút nincsen képben alapvető dolgokkal kapcsolatban sem. Szalai Ádámról például nem tudta, melyik klubban játszik, ennek ellenére magabiztosan szakértett – írja a csakfoci.hu.

"Dárdai érkezésével feltételezhetően Szalai is visszatér majd a következő három mérkőzésre. Ő azt mondta anno, hogy addig nem akar a válogatottban játszani, amíg Pintér a kapitány. Rajta is rajta tartjuk a szemünket, bár ehhez az is kellene, hogy a klubja, a Schalke számításba vegye. A Chelsea elleni 1-1-es döntetlen alkalmával például a keretben sem volt ott" – mondta a szakember a légiósról, aki nyár óta a HOFFENHEIM alkalmazásában áll.

Később Apolzan közleményben azzal magyarázkodott, hogy amióta Pintér Attilát kinevezték, nem követte Szalai Ádám sorsát, mivel nem volt arra szükség. A prosport.ro pikírt hangú cikkben csámcsog az elszóláson, kiemelve, hogy az évek során Apolzan már többször bizonyította, hogy nem szakad meg a munkában megfigyelőként.

A román szövetség honlapján közben kihirdették annak a 15, külföldön játszó román játékosnak a nevét, akik ott lesznek Victor Piturca Magyarország (október 11.) és Finnország (október 14.) elleni keretében. Mint ismeretes, az elsőszámú román csatár, Marica nem játszhat ellenünk eltiltása miatt.
Kapusok: Costel PANTILIMON (Sunderland), Ciprian TĂTĂRUȘANU (Fiorentina)
Védők: Gabriel TAMAȘ (Watford), Vlad CHIRICHEȘ (Tottenham), Dorin GOIAN (Asteras), Florin GARDOȘ (Southampton), Dragoș GRIGORE (Toulouse), Cosmin MOȚI (Ludogorec), Răzvan RAȚ (PAOK)
Középpályások: Ovidiu HOBAN (Hapoel Beer Sheva), Mihai PINTILII (Al Hilal), Gabriel TORJE (Konyaspor), Alexandru MAXIM (VfB Stuttgart)
Csatárok: Bogdan STANCU (Genclerbirligi), Ciprian MARICA (Konyaspor)

Kimaradt?