Karrierje második tornáját nyerte Kantonban Monica Niculescu

Profi karrierje második címét nyerte meg az európai szövegkörnyezetben Kantonként ismertté vált Guangzhouban Monica Niculescu. A román teniszező 6-4, 6-0-ra nyert a döntőben a sokkal jobban jegyzett Alizé Cornet ellen.

A mérkőzés elején bajba került Niculescu, ugyanis ellenfele brékelte és 4-2-re is vezetett. A roman lány ekkor magasabb fokozatra kapcsolt és tíz egymásutáni játszmát megnyerve állva hagyta a kanadait.

„Nagyon örülök a győzelemnek és annak is, hogy gyorsan le tudtam rendezni a meccset, hiszen rettenetesen meleg  volt és a páratartalom nagyon magas. Magamat is megleptem a magabiztos játékommal” – mondta a WTAtennis.com-nak Niculescu.

Újságírói kérdésre elmondta, szerinte a sikere titka, hogy sokat szalad a pályán és minden labdát visszaad, ami a kínaihoz hasonló nehéz körülmények között nagyon megterhelő volt az ellenfelei számára.

Monica Niculescu első profi címét tavaly hódította el a brazíliai Florianopolisban. Ő a hatodik romániai teniszező, akinek sikerül legalább két tenisztornán diadalmaskodnia Virginia Ruzici, Irina Spirlea, Ruxandra Dragomir-Ilie, Alexandra Dulgheru és Simona Halep után. Győzelméért  egy 111.163 dolláros csekkel let gazdagabb és a hétfőn nyilvánosságra hozandó WTA-ranglistán várhatóan bekerüöl az első 50 közé.

Kimaradt?